Handbal

Polonia continua miracolul la Campionatul Mondial de handbal. Brazilia si Serbia, alte doua mari surprize

Echipa care a eliminat Romania in optimi dupa ce a fost condusa la pauza cu patru goluri diferenta continua sa faca senzatie la Campionatul Mondial de handbal feminin din Serbia.

Polonia a rasturnat a doua oara consecutiv calculele hartiei si a eliminat Franta in sferturi, cu 22-21, la capatul unui meci extrem de echilibrat.

Spre deosebire de meciul cu Romania, polonezele au condus in fata Frantei cu 11-8 la pauza, iar in partea secunda nu au cedat niciun moment initiativa.

Pentru Polonia calificarea in semifinale reprezinta cel mai bun rezultat din istoria participarilor la Campionatul Mondial. Polonia avea drept rezultat etalon un loc cinci la turneul final din 1973.

Intr-un alt sfert de finala, Brazilia si Ungaria au intrat in prelungiri si dupa primele doua reprize suplimentare tabela a ramas in echilibru, 29-29. Cele doua echipe au mai disputat alte doua reprize de prelungiri si, dupa 80 de minute de timp efectiv, sud-americancele au obtinut victoria, scor 33-31.

Brazilia se califica astfel in premiera in careul de asi la Campionatul Mondial, dupa ce in urma cu doi ani, pe teren propriu, era eliminata de Spania in sferturile de finala.

Miercuri seara s-au mai disputat si celelalte doua sferturi de finala: Danemarca - Germania (31-28) si Serbia - Norvegia (28-25).

Programul semifinalelor arata astfel: Serbia - Polonia si Brazilia - Danemarca. Meciurile sunt programate vineri seara.



Polonia continua miracolul la Campionatul Mondial de handbal. Brazilia si Serbia, alte doua mari surprize