Handbal

Oltchim a debutat cu o victorie categorica in noul sezon al Ligii Campionilor

Formatia Oltchim Râmnicu Vâlcea a depasit framântarile socio-economice din ultimele saptamâni si pasit cu dreptul în noul sezon al Ligii Campionilor la handbal feminin.

Campioana României s-a impus în fata propriului public în fasa echipei austriece Hypo Viena, cu 30-25, dupa un meci pe care l-a controlat în totalitate.

Oltchim a condus ostilitatile înca din debut, când pivotul Oana Manea a deschis balul cu o aruncare de pe semicercul de 6 metri, iar Bulatovic si-a început recitalul de goluri ducând scorul la 2-1.

Hypo s-a tinut bine în primele minute si desprinderea Oltchimului la doua goluri pe tabela a venit abia în minutul 8. Aurelia Bradeanu a patruns pe inter dreapta si a scos aruncarea de la 7 metri, transformata precis de Bulatovic.

Era 5-3 pentru Oltchim si portarita Navarro, titularizata de Jakob Vestergaard în locul Paulei Ungureanu pentru prima parte a meciului, avea o prima interventie salvatoare.

Diferenta de doua goluri s-a mentinut si dupa golul marcat de Jovanovic pe contraatac (6-4, min.11), dar Hypo a revenit restabilind egalitatea la sase chiar la jumatatea primei reprize.

În cealalta partida a Grupei A se vor întâlni, duminica, Randers si Buxtehuder.

Mai întâi Acimovic a primit o minge în centru si a finalizat cu aruncare în forta. A urmat ratarea Adrianei Nechita de pe extrema dreapta si parada lui Navarro la un un 7 metri executat de Do Nascimento.

În cele din urma Rodriguez a facut 6-6 în minutul 15 si tot ea a ratat tot de la 7 metri fata în fata cu Ungureanu. A fost prima si de altfel singura ocazie când Hypo putea trece la conducerea meciului.

Vestergaard a trimis-o pe teren în minutul 19 pe Cristina Neagu în aplauzele publicului spectator într-un moment în care Oltchim nu reusea desprinderea.

Intrarea interului stânga, revenit dupa 20 de luni de pauza, în handbalul de performanta, a dinamizat jocul ofensiv al Oltchimului si rezultatele nu au întârziat sa apara.

De un minut a avut nevoie Neagu pentru a-si arata clasa. A plutit peste apararea adversa si a marcat cu o aruncare precisa pentru 9-8 în minutul 20.

Abia cu trei minute înaintea pauzei Oltchim s-a distantat la trei lungimi dupa trei goluri consecutive marcate de Bulatovic, Stanca de pe pivot si Neagu cu o aruncare la coltul lung.

La pauza Oltchim a intrat cu avantaj de trei goluri, scor 15-12.

Diferenta pe tabela s-a marit în partea secunda, mai întâi la patru goluri, pentru a ajunge în minutul 48 la 27-20.

Bulatovic, Barbosa, Neagu, Manea si Bradeanu au marcat din toate pozitiile în fata unei echipe internationale care nu si-a mai gasit ritmul din prima repriza.

Eliminarile dictate împotriva Oanei Manea si Alexandrinei Barbosa au taiat din elanul Oltchimul si astfel Hypo a schitat o revenire. Echipa austriaca s-a apropiat la patru goluri diferenta cu sase minute pâna la final, dar Oltchim nu avea cum sa mai piarda victoria.

Marcatoare: Oltchim - Bulatovici 10 goluri, Manea 5, Barbosa 4, Jovanovici 2, Bradeanu 2, Managarova 2, Stanca 2, Neagu 2, Nechita 1; Hypo Viena - Acimovici 6 goluri, Do Nascimento 5, Diniz 4, Cavaleiro 3, Temes 2, Rodrigues 2, De Moura 2, Da Silva 1.

Programul în continuare al campioanei României în grupa A este urmatorul: Buxtehuder SV - Oltchim (20 octombrie), Randers HK - Oltchim (27 octombrie), Oltchim - Randers HK (4 noiembrie), Hypo - Oltchim (11 noiembrie) si Oltchim - Buxtehuder SV (18 noiembrie).

Primele doua clasate din fiecare dintre cele patru grupe se califica în faza grupelor principale, în care meciurile vor începe în 2 februarie 2013. Tragerea la sorti a celor doua grupe principale va avea loc în 20 noiembrie.



Oltchim a debutat cu o victorie categorica in noul sezon al Ligii Campionilor