Handbal

Obiectivul nationalei Romaniei la Campionatul Mondial din Spania

Sursă foto: https://www.facebook.com/FederatiadeHandbal/

In absenta Cristinei Neagu, retrasa temporar din nationala, echipa Romaniei nu-si propune prea multe la turneul final gazduit de Spania in perioada 1-20 decembrie.

Tricolorele fac parte dintr-o grupa cu Norvegia, Kazahstan si Iran la prima editie de Campionat Mondial cu 32 de echipe la start.

Primele trei se califica in faza urmatoare a competitiei si teoretic n-ar trebui sa avem probleme in a ne clasa pe locul doi dupa Norvegia.

Obiectivul nationalei a fost anuntat de presedintele Alexandru Dedu intr-o conferinta de presa sustinuta inaintea plecarii delegatiei tricolore spre Spania.

“Este un inceput de drum al echipei nationale care are ca scop final Parisul, iar la acest Mondial sunt conditii speciale din cauza pandemiei, din cauza realitatii din Romania, din cauza faptului ca pentru moment cea mai buna jucatoare a lumii nu va face parte din echipa Romaniei.

“Obiectivul echipei nationale din punctul de vedere al federatiei, tinand cont de realitatea actuala, este un loc in primele zece. Ar fi un loc meritoriu, care ne-ar asigura si locuri bune la tragerile la sorti viitoare”, a declarat Alexandru Dedu.

Presedintele FRH a mai spus ca se asteapta sa vada o echipa unita a Romaniei, “o echipa care se bate la fiecare meci si care incearca sa fie mai buna, sa se autodepaseasca”.

Nationala Romaniei s-a reunit la Bucuresti sub comanda antrenorului Adrian Vasile, urmand a se pregati centralizat la Sala Polivalenta pana pe 1 decembrie, cand are loc plecarea spre Spania.

Debutul tricolorelor la turneul final va avea loc pe 3 decembrie contra Iranului.

Doua zile mai tarziu vom intalni Kazahstan, pentru ca in 7 decembrie sa incheiem grupa cu Norvegia.

Romania a incheiat pe locul 12 la precedenta editie a Campionatului Mondial, dupa ce in 2005 am obtinut medaliile de argint.



Obiectivul nationalei Romaniei la Campionatul Mondial din Spania