Handbal
Romania
39
11
Incheiat
Iran

Asa am trait Romania - Iran. Accidentare grava pentru o jucatoare din echipa noastra

Nationala feminina de handbal a Romaniei a debutat, vineri seara, in Grupa C la Campionatul Mondial din Spania.

Min.60 (Final) - Romania se impune la Castello in primul meci din Grupa C, cu un categoric 39-11, in fata singurei debutante la acest turneu final.

Min.45 (29-8) La jumatatea reprizei secunde suntem aproape de borna celor 30 de goluri. Ne-am mai relaxat si in aparare, permitand adversarului sa marcheze de cinci ori in acest mitan secund.

Min.40 (28-6) Doar al doilea gol marcat de Crina Pintea in acest meci. Aceasta a acuzat si o lovitura in fata la inceputul reprizei.

19:52 A inceput repriza a doua cu Romania in atac.

Min.30 (Pauza) - Romania intra cu 20-3 la cabine dupa o prima repriza dominata autoritar si in care am pierdut-o pe Oana Bors, accidentata grav la genunchi. Cristina Laslo (5 goluri), Laura Moisa (4) si Elena Dinca (3) au fost cele mai bune marcatoare din echipa noastra in prima repriza.

Min.25 (17-2) - Bianca Bazaliu a spart gheata din a patra incercare. Sunt asteptari mari de la aceasta jucatoare in absenta Cristinei Neagu.

Min.18 (Accidentare) - Oana Bors este scoasa pe targa din sala. Scapata unu contra unu cu portarita adversa, Bors a calcat gresit la aterizarea pe parchet si nu s-a mai putut misca de acolo. Pe parchet au intervenit paramedicii spanioli prezenti la sala. In cele din urma Oana Bors a parasit pe targa suprafata de joc si va merge direct la spital. La prima vedere ar fi vorba de o ruptura de ligament incrucisat anterior la genunchiul drept.

Min.15 (11-2) - Avantaj considerabil la jumatatea primei reprizei. Portarita din Iran a mai avut doua interventii salvatoare intre timp, astfel ca diferenta putea fi chiar mai mare.

Min.10 (7-2) - Iran a marcat al doilea dintr-o aruncare de la 7 metri. Am inceput sa si ratam, cea mai mare sansa prin Crina Pintea pe contraatac la o faza unu contra unu.

Min. 5 (4-1) - Inceput de meci dominat de echipa noastra, asa cum ne asteptam. Romania a marcat primele doua goluri in mai putin de 60 de secunde.

19:00 A inceput meciul.


Vedeti aici cotele oferite de BETANO pentru Romania-Iran

Romania a ratat in acest an calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo in urma turneului preolimpic de la Podgorica, unde am pierdut la scor in fata Norvegiei si am invins apoi Muntenegru doar la trei goluri diferenta.

A urmat apoi dubla de baraj cu Macedonia de Nord pentru calificarea la Campionatul Mondial, o ecuatie rezolvata de tricolorele fara prea mari emotii. Am castigat cu 33-22 pe teren propriu si cu 35-20 in deplasare.

In octombrie am inceput campania de calificare la Campionatul European cu o victorie pe teren propriu in fata Insulelor Feroe, scor 26-19, pentru ca apoi sa remizam in Austria (33-33).

Iran este o necunoscuta in handbalul feminin, participand in premiera la un Campionat Mondial. Este de altfel si singura debutanta la aceasta a 25-a editie Mondialului.

Echipa persana a incheiat pe locul patru la editia din acest an a Campionatului Asiei, dupa Coreea de Sud, Japonia si Kazahstan, o alta echipa pe care Romania o va intalni in Grupa C.

De altfel, Kazahstan a invins Iranul in meciul pentru locul trei, cu 38-33.

Cea mai importanta jucatoare a Iranului este Shaghayegh Bapiri (inter dreapta). Aceasta a fost golgetera echipei la Campionatul Asiei, cu 32 de goluri in sase meciuri.

Alte jucatoare de urmarit sunt Mina Vatanparast Tootoonsiz (centru), Zeinab Bazrafkan (portar) si Shima Zare (aparator dreapta).

Membra a Federatiei Internationale de Handbal din 1978, Iranul ocupa in prezent locul 47 in clasamentul mondial.



Asa am trait Romania - Iran. Accidentare grava pentru o jucatoare din echipa noastra