Handbal

Isabelle Gullden alaturi de Cristina Neagu si Cristina Varzaru intr-o ierarhie a golgeterelor din Liga Campionilor. Doua unguroaice sunt in varful ierarhiei

Suedeza Isabelle Gullden a fost cea mai buna marcatoare a recent incheiatului sezon de Liga Campionilor, iar in finala cu Gyor aceasta a inscris nu mai putin de 15 goluri.

Ultimul gol a fost chiar cel decisiv dintr-o aruncare de la 7 metri prin care CSM Bucuresti a egalat scorul in secundele de final al celei de-a doua reprize de prelungiri, golul prin care campioana Romaniei a trimis meciurile la aruncarile de departajare.

Gullden, jucatoare aflata sub contract cu CSM Bucuresti si sezonul urmator, a incheiat actuala campanie din Liga Campionilor cu 108 goluri marcate, primind trofeul de golgetera a competitiei.

Doar alte opt jucatoare au mai inscris peste 100 de goluri intr-un sezon de Liga Campionilor, doua dintre acestea fiind din Romania, Cristina Neagu (102 pentru Buducnost in sezonul 2014/2015) si Cristina Varzaru (101 goluri pentru Viborg in sezonul 2009/2010).

Pe primele doua locuri in topul marcatoarelor din Liga Campionilor se afla doua unguroaice, ambele invinse de CSM Bucuresti in finala cu Gyor din acest sezon. Este vorba de Anita Gorbicz (133 goluri marcate pentru Gyor in sezonul 2011/2012) si Timea Toth (127 goluri pentru HYPO Viena in sezonul 2007/2008). Pe trei se afla Grit Jurack, cu 113 goluri marcate pentru Viborg in sezonul 2008/2009.



Isabelle Gullden alaturi de Cristina Neagu si Cristina Varzaru intr-o ierarhie a golgeterelor din Liga Campionilor. Doua unguroaice sunt in varful ierarhiei