Handbal

Granzii s-au impus in prima zi a Campionatului European cu o singura exceptie. Ungaria, infrangere rusinoasa pe teren propriu

Sursă foto: https://twitter.com/RFEBalonmano

Spania si Franta, doua dintre favoritele la castigarea titlului continental au debutat cu victorii la Campionatul Mondial gazduit de Slovacia si Ungaria.

Castigatoare a ultimelor doua editii, Spania s-a impus in fata Cehiei, la Bratislava, cu 28-26, intr-un meci din Grupa E. Un scor mai strans decat se asteptau ibericii, fara doar si poate.

Portarul ceh Mrkava a facut adevarate minuni si a incheiat partida cu un total de 16 interventii salvatoare.

Cehia a condus Spania, cu 4-2 (min.11), dar nici Gonzalo Perez de Vargas nu s-a lasat mai prejos si a avut un cuvant greu in rasturnarea scorului.

Spania a avut o serie de patru goluri la rand si s-a distantat decisiv, desi Cehia a avut momente in care s-a apropiat pe tabela in partea secunda, la 15-17 si 19-20, inainte ca ibericii sa sprinteze spre victorie la 25-21.

Peste 1000 de spectatori au asistat la partida si majoritatea au fost fani ai cehilor.

In primul derby al Campionatului European echipa Frantei a trecut de Croatia la Szeged (Ungaria), cu 27-22.

Prima surpriza s-a produs chiar la Budapesta, unde echipa Ungariei a pierdut in fata Olandei, cu 28-31, in fata a peste 20.000 de fani maghiari.

Alte rezultate din prima zi a Campionatului European

Rusia – Lituania 29-27
Serbia – Ucraina 31-23
Slovenia – Macedonia de Nord 27-25
Danemarca – Muntenegru 30-21
Norvegia – Slovacia 35-25
Suedia – Bosnia-Hertegovina 30-18.



Granzii s-au impus in prima zi a Campionatului European cu o singura exceptie. Ungaria, infrangere rusinoasa pe teren propriu