Handbal

Franta, campioana europeana la handbal masculin

Echipa Frantei a castigat, duminica, titlul european la handbal masculin dupa ce a invins zdrobitor in finala echipa gazda Danemarca, scor 41-32 (23-16).

"Expertii", asa cum sunt numiti handbalistii din Franta, au dominat jocul de la inceput si pana la sfarsit, iar veteranul din poarta, Thierry Omeyer (37 ani), l-a eclipsat pe omologul sau danez cu 12 mai tanar contribuind decisiv la victoria "cocosilor".

Finala de la Herning a semanat izbitor cu cea a Campionatului Mondial din urma cu un an, cand Danemarca a umilit Spania chiar pe terenul acesteia, cu 35-19.

De aceasta data danezii, ajunsi fara infrangere in finala mare, au fost pe pozitia incasatorilor si au suferit una dintre cele mai grele infrangeri din istorie chiar in fata propriilor suporteri.

Pentru Franta este al treilea titlu continental, in timp ce Danemarca a ratat sansa dublei.

Guigou (10 goluri), Portes (7) si Abalo (6) au fost cei mai buni marcatori din tabara Frantei, in timp ce de la danezi s-a remarca Hansen (9 reusite), urmat de Lindberg (6).

Campioana mondiala, Spania, a cucerit medalia de bronz continentala, tot duminica, dupa ce a castigat finala mica in fata Croatiei, cu scorul de 29-28 (16-13).

Finala mica a fost arbitrata de cuplul de arbitri romani Bogdan Stark si Romeo Stefan.

In meciul pentru locurile 5-6, Islanda a invins Polonia, vineri, cu scorul de 28-27 (13-16).



Franta, campioana europeana la handbal masculin