Handbal

CSM Bucuresti castiga Liga Campionilor la aruncarile de la 7 metri. Oana Manea: "A fost un meci dement"

CSM Bucuresti, campioana Romaniei, a disputat finala editiei din acest an a Ligii Campionilor la Budapesta contra formatiei maghiare Gyor. La casele de pariuri Gyor era creditata ca favorita, insa la cum a aratat in semifinala cu Vardar echipa CSM Bucuresti a produs surpriza castigand la aruncarile de la 7 metri. CSM Bucuresti a egalat de doua ori in ultimele secunde. Mai intai prin Torstersson cu 15 secunde inaintea epuizarii timpului regulamentar (22-22), apoi prin Gullden de la 7 metri cand mai erau doar doua secunde din prelungiri. CSM Bucuresti a condus la pauza cu 13-12 si imediat in debutul partii secunde a avut 14-12, in rest Gyor aflandu-se la conducere la nu mai mult de doua goluri diferenta. Ultima oara Gyor a avut 24-22 in debutul reprizei secunde de prelungiri. Pentru victoria fetelor lui Kim Rasmussen Fortuna a oferit o cota de 3.95

FINAL CSM Bucuresti - Gyor 29-26. CSM Bucuresti a cucerit Liga Campionilor la aruncarile de la 7 metri!!!

Bucurie de nedescris pentru romanii prezenti in sala de la Budapesta, iar "campionii, campionii" este refrenul care domina fondul sonor intre miile de suporteri maghiari. Lacrimi de bucurie in tabara noastra, la CSM Bucuresti o debutanta care cucereste cel mai mare trofeu din handbalul feminin european.

Suedeza Isabelle Gullden a incheiat sezonul cu 108 goluri si a primit titlul de golgetera a Ligii Campionilor, iar Jelena Grubisic a fost desemnata cea mai buna jucatoarea a Final Four-ului.

CSM Bucuresti a luptat fabulos si a tinut mereu aproape de o echipa, Gyor, pentru care cele doua arbitre din Norvegia au acordat mai mult de 5% pentru gazde.

"Spiritul de lupta si faptul ca suntem o echipa ne-a facut mai bune. Nu am cedat niciodata si de la inceput am spus ca nu avem nimic de pierdut. N-am venit doar sa jucam, ci sa castigam finala. De asta am venit aici la Budapesta. Sincer vorbind, nici n-am auzit suporterii maghiari, doar pe romanii nostri. Sper sa fie doar inceputul", a declarat extrema Iulia Curea dupa meci la Digi Sport.

"A fost un meci dement, simteam ca nu mai pot sa respir, dar am stiut pana la capat ca noi vom castiga. Nimeni nu se astepta ca din primul an in Champions League sa aduci cupa la Bucuresti. Am stat cu sufletul la gura. Asteptam sa vina cat mai multa lume, tot Bucurestiul, toata Romania cred ca este fericita. Am format o echipa si n-am mai fost doar valori individuale. Acesta este secretul", a spus si pivotul Oana Manea la Dolce Sport.


sursa foto: @alex77KLM (Twitter)

Aruncari de la 7 metri:

Gullden (CSM) - Gol
Kovacic (Gyor) - Gol
Martin (CSM) - Gol
Groot (Gyor) - Ratare
Rodrigues (CSM) - Gol
Loke (Gyor) - Ratare
Bradeanu (CSM) - Gol

20:44 Nu se mai tin cele doua minute de cate cinci minute si se va trece direct la aruncarile de la 7 metri!!!

20:41 Finalul prelungirilor, dar nu si al meciului. Urmeaza alte doua reprize de prelungiri a cate cinci minute fiecare.

Min. 70 - Martin obtine aruncarea de la 7 metri cu 10 secunde pana la final. Gullden marcheaza pentru 25-25.

Min. 69 - Fault grosolan facut de Amorim la Torstensson. In sfarsit brazilianca este eliminata 2 minute. 33 de secunde pana la final. Avem atacul si un gol de recuperat.

Min. 68 - Manea inscrie de pe pivot si recuperam un gol (24-25).

Min. 66 - Amorim forteaza in atac si mingea este pentru CSM Bucuresti. Un picior la Gorbicz care este trecut cu vederea de cele doua arbitre din Norvegia. Groot inscrie pentru 25-23.

Min. 65 - CSM are primul atac in a doua repriza de prelungiri. Torstensson pluteste la 9 metri si reducem din diferenta (23-24).

Min. 64 - Rodrigues incearca o bolta si mingea intalneste transversala. Iesim pe contraatac prin Curea, marcheaza, dar se terminase timpul si golul nu se pune. Prima repriza se incheie, Gyor conduce 24-22.

Min. 62 - Gullden este eliminata pentru o intrare dura la Loke. Un moment important al finalei.

20:26 A inceput prima dintre cele doua reprize a cate 5 minute. Amorim marcheaza pentru 23-22. Gyor la conducere.

20:21 Cele 60 de minute regulamentare s-au epuizat. Meciul intra in prelungiri.

Min. 60 - Torstensson marcheaza cu o aruncare de la 9 metri. Minge deviata in poarta si vom avea prelungiri. 

Min. 60 - CSM Bucuresti are la dispozitie 15 secunde pentru a trimite meciul in prelungiri. Gyor are 22-21.

Min. 60 - Aruncare de la 7 metri pentru aparare in semicerc la Fisker.

Min. 59 - Rateaza Gullden aruncarea de la 9 metri. In ce moment. Gyor are atacul la intrarea in ultimul minut.

Min. 56 - Gullden egaleaza la 21 cu al 13-lea sau gol in acest meci.

Min. 49 - Torstensson obtine aruncarea de la 7 metri pentru noi. Gullden transforma si ajunge la 12 goluri din 14 aruncari (19-18).

Min. 46 - Martin inscrie pe contraatac cu o aruncare la vinclu. CSM conduce 18-17.

Min. 45 -  Aceeasi Gullden este pe tot terenul. Marcheaza golul 11 si apoi blocheaza providential in aparare.

Min. 43 - Gullden inscrie golul cu numarul 10 din 12 aruncari. CSM egaleaza pe tabela (16-16) dupa un time out solicitat de Rasmussen.

Min. 40 - Loke scapa pe contraatac si arunca pe langa poarta. Ce ratare! Scorul ramane egal 15. Din pacate Jorgensen scapa mingea si Groot ne penalizeaza (15-16).

Min. 38 - Manea se demarca excelent pe semicerc si restabileste egalitatea (15-15).

Min. 36 - Amorim inscrie cu sansa si scorul redevine egal (14-14).

Min. 34 - Varzaru rateaza dintr-o pozitie favorabila si Gyor se apropie la un gol dupa reusita lui Kovacsics (14-13).

Min. 33 - Gullden inscrie golul sau cu numarul 9 dintr-o aruncare de la 7 metri si CSM are doua goluri avantaj (14-12).

19:40 S-a reluat finala. CSM are primul atac pozitional si Gullden rateaza prima ei aruncare in acest meci.

19:25 Pauza. CSM Bucuresti conduce cu 13-12.

Min. 30 - Manea obtine aruncare de la 7 metri la ultima faza a reprizei. Gullden inscrie golul 8 din tot atatea aruncari si CSM trece in premiera la conducere (13-12).

Min. 29 - Rodrigues obtine eliminarea la Amorim si CSM incheie repriza in superioritate numerica. Egalam prin Varzaru de pe extrema dreapta (12-12).

Min. 27 - Gullden marcheaza golul sapte in acest meci (7/7) si al 100-lea in acest sezon de Liga Campionilor.

Min. 26 - Loke aduce pe Gyor din nou la conducere (10-11), dar a calcat semicercul fara a fi sanctionata. Obtinem aruncarea de la 7 metri prin Manea.

Min. 23 - Interventie decisiva cu piciorul a portaritei Grubisici. Recuperam prin Rodrigues, dar Grimsbo apara aruncarea lui Carmen Martin de pe extrema. Mingea ramane la noi si Rodrigues egaleaza scorul (10-10).

Min. 22 - Aruncare de la 7 metri pentru CSM in superioritate numerica. Gullden arunca si marcheaza pentru 9-10. Al saselea gol din sase aruncari pentru suedeza.

Min. 19 - Reducem din diferenta prin Manea. O aruncare din cadere dupa ce fusese faultata (7-8). Loke reface diferenta de doua goluri.

Min. 18 - Gyor se distanteaza pentru prima data la doua goluri in urma unui contraatac (6-8). Rasmussen solicita time out.

Min. 17 - Torstensson inscrie cu o aruncare in forta de la 9 metri si CSM ramane la egalitate cu Gyor (6-6). Loke ne surprinde rapid.

Min. 16 - Lupte grele pe semicercul lui Gyor si Martin obtine aruncarea de la 7 metri. Gullden marcheaza al cincilea sau gol si al CSM-ului (5-5).

Min. 13 - Gullden isi mentine procentajul de suta la suta in acest meci (4-4). Loke obtine aruncarea de la 7 metri la poarta noastra, desi Grubisic blocase aruncarea.

Min. 9 - Al treilea gol marcat de Gullden. Trei din trei in acest debut de meci (3-3).

Min. 8 - Doua goluri la rand pentru Gyor si formatia maghiara trece la conducere (2-3).

Min. 6 - CSM trece la conducere dupa golul doi marcat de Gullden (2-1).

Min. 5 - Grubisici blocheaza aruncarea lui Loke de pe pivot. O prima interventie decisiva a portaritei de la CSM.

Min. 4 - Pivotul norvegian Loke sparge gheata si marcheaza primul gol al meciului (0-1). CSM replica imediat prin Gullden (1-1).

Min. 3 - Un inceput foarte echilibrat fara niciun gol, dar cu doua defensive ermetice.

18:47 A inceput finala cu Gyor in atac.

In semifinale, CSM Bucuresti a demolat-o pe Vardar Skopje, cu 27-21, in timp ce Gyor a invins pe Buducnost, detinatoarea trofeului, cu 21-20.

CSM Bucuresti si Gyor s-au intalnit de doua ori in acest sezon, in faza a doua a grupelor, de fiecare data victoria revenind formatiei maghiare: 24-22 la Bucuresti si 28-22 la Gyor.

Meciul CSM Bucuresti - Gyor este live text in aceasta pagina de la ora 18:45.



CSM Bucuresti castiga Liga Campionilor la aruncarile de la 7 metri. Oana Manea: "A fost un meci dement"