Handbal

Cristina Neagu la un pas de a intra in istorie

Liderul nationalei Romaniei, Cristina Neagu este foarte aproape de stabilirea unui record pentru istoria Campionatului European de handbal feminin. Romania este la un pas de calificarea in semifinale, iar miercuri seara intalnim Danemarca in meciul decisiv pentru careul de asi.

Se califică Romania în semifinale? Expiră 14.12.2016, 19:30
Da 142 voturi
Nu 20 voturi

Neagu are mari sanse sa devina golgetera tuturor timpurilor dupa turneul final din Suedia.

In prezent, inaintea meciului cu Danemarca, jucatoarea noastra are 190 de goluri marcate la toate turneele finale europene la care a participat.

Neagu se afla la egalitate cu Linn-Kristin Riegelhuth, componenta nationalei Norvegiei care a ajuns deja in semifinalele Campionatului European.

Farkas, etalonul

Golgetera tuturor timpurilor la Europene este Agnes Farkas din Ungaria, cu 205 goluri.

Practic Neagu trebuie sa mai inscrie 15 goluri in urmatoarele doua sau trei meciuri pe care Romania le va mai disputa la Campionatul European din Suedia.

Teoretic in afara meciului cu Danemarca echipa noastra va mai juca, in functie de rezultat, cel putin un meci. Daca pierdem calificarea in semifinale ar fi meciul de vineri pentru locurile 5/6. In cazul in care ne calificam in semifinale am avea asigurate alte doua meciuri.

Neagu este golgetera turneului final, cu 43 de goluri, marcate astfel: 6 cu Norvegia, 7 cu Rusia si cate zece cu Croatia, Ungaria si Cehia.



Cristina Neagu la un pas de a intra in istorie