Handbal

Cehia in stare de soc dupa eliminarea Romaniei

Sursă foto: facebook.com/ihf.info

Jucatoarele nationalei Cehiei nu-si revin dupa surpriza uriasa pe care au produs-o in optimile Campionatului Mondial prin eliminarae Romaniei, o echipa cotata cu sanse la podium.

Cehia s-a impus, cu 28-27, printr-un gol marcat cu trei secunde inaintea finalului si aceasta dupa ce Romania a condus in permanenta pana cu mai putin de doua minute ramase din meci.

“Toata lumea este socata, inclusiv noi. Nu am mai ajuns pana acum in sferturile de finala la un Campionat Mondial si vrem sa ne bucuram pentru fiecare minut”, a spus Iveta Luzumova, lidera Cehiei, pentru site-ul Federatiei Internationale de Handbal.

“Nu stiu cum am facut-o. Am fost foarte bine pregatite la ultima faza a meciului. Este un rezultat mai bun decat ne asteptam”, a spus si Alena Setelikova.

Finalul meciului dintre Romania si Cehia a fost unul pe muchie de cutit. In criza de idei in atac si cu o aparare slaba, Romania a intrat in panica dupa ce s-a vazut in premiera condusa.

Neagu a adus egalarea dintr-o aruncare de la 7 metri cu 14 secunde ramase pana la final, dupa care antrenorul Cehiei a facut mutarea decisiva aratandu-si clasa de strateg.

Acesta a luat ultimul timeout la care avea dreptul si a scos portarul pe ultimul atac al meciului la 27-27. Cehia a venit peste Romania cu doua jucatoare in plus, dupa ce ramasesem pentru a zecea oara in inferioritate numerica. Mingea a circulat pana la extrema dreapta, iar Dumanska a fost prada usoara.



Cehia in stare de soc dupa eliminarea Romaniei