Handbal

Ce rusine! Romania distrusa de Spania in primul meci la Campionatul Mondial

Sursă foto: https://www.facebook.com/FederatiadeHandbal/

Nationala Romaniei a inceput in genunchi Campionatul Mondial din Japonia, unde a fost invinsa fara drept de apel de Spania, cu un categoric si neverosimil 31-16 (15-9).

Un meci de uitat pentru tricolore care duminica, de la aceeasi ora 11:00, vor intalni Senegal, formatie care a pierdut greu cu Muntenegru, scor 29-25.

O noua infrangere in meciul de duminica ar face ca Romania sa-si ia repede adio de la calificarea in grupele principale si implicit la visul de a juca la Jocurile Olimpice din 2020.

Intr-un alt meci din grupa noastra Ungaria a invins Kazahstan, cu 39-15.

Primele trei se califica in grupele principale, iar Romania se bate, cu ghilimelele de rigoare dupa cele vazute in acest prim meci, cu Spania, Muntenegru si Ungaria.

E putin probabil ca vom reusi sa trecem de grupele preliminare, fiind la limita dintre rusine si dezastru.

Asta (nu) e Romania!

O prima repriza de cosmar pentru echipa Romaniei in meciul cu Spania de la Kumamoto, primul pentru tricolore la Campionatul Mondial din Japonia.

Spania ne-a luat tare inca de la inceput cu trei goluri la rand in urma unor aruncari de la 7 metri.

Romania a inceput fara Cristina Neagu in primul ”7” si doar intrarea celei mai bune handbaliste din lume a adusa lumina in jocul echipei lui Tomas Ryde. Pasa pentru Pintea pe pivot si aceasta marca primul gol in minutul 4.

Apararea a fost una extrem de slaba, surorile Bonaventura, celebre in lumea handbalului, dictand impotriva Romaniei nu mai putin de patru aruncari de la 7 metri in primele 12 minute!

Chiar si asa am reusit sa strangem scorul la la 3-5, 4-6 si 5-7 pastrand o diferenta decenta pe tabela in conditiile unei exprimari modeste pe teren.

Ryde a avut neinspirata idee ca la 5-7 sa scoata portarul pentru a avea superioritate numarica pe faza ofensiva si Spania ne-a dat trei goluri la rand, unul dintre acestea din poarta in poarta cu Navarro (portarita) pe lista marcatoarelor.

Am replicat si noi prin trei reusite la rand dupa cea mai buna secventa a Romaniei din prima repriza. Perianu, Iuganu si Neagu aduceau Romania la 8-10 in minutul 21, scor de la care in urmatoarele opt minute am mai marcat o singura data si am incasat cinci la rand.

S-a intrat la cabine cu 16-9 in favoarea Spaniei, scor care putea fi mult mai mare in absenta celor patru interventii decisive din partea Iuliei Dumanska, portarita care a inceput ca rezerva Denisei Dedu.

Doar patru marcatoare pentru Romania in prima repriza: Neagu (4), Pintea (2), Iuganu (2) si Perianu (1).

Sase minute de inferioritate numerica pentru echipa noastra, patru dintre acestea consecutive in ultimele cinci minute ale reprizei. Mult haos si putine realizari in jocul Romaniei dupa primele 30 de minute la Campionatul Mondial.

Partea secunda a inceput cu golul lui Pristavita, insa Spania ne-a luat la mana si s-a distantat la 20-10 dupa o secventa de patru goluri la rand.

Neagu de doua ori, Pintea din 7 metri si Polocoser cu trei reusite pe final de meci au fost celelalte marcatoare ale Romaniei intr-o repriza la fel de slaba sau poate chiar mai slaba decat prima.

In minutele de final ne-am permis chiar ”luxul” de a rata si doua aruncari de la 7 metri prin Pintea si Polocoser, in timp ce pentru Spania meciul a devenit un adevarat antrenament cu public.

Marcatoarele Romaniei in meciul cu Spania:

Neagu (6), Pintea (3), Polocoser (3), Iuganu (2), Perianu (1) si Pristavita (1).



Ce rusine! Romania distrusa de Spania in primul meci la Campionatul Mondial