Handbal

Campionatul European a inceput in forta: Rusia a invins Franta! Cand debuteaza Romania

Sursă foto: https://twitter.com/jjrowland

Turneul final al Campionatului European de handbal feminin a debutat, joi seara, cu o adevarata finala intre campioana mondiala Franta si campioana olimpica Rusia, meci care a contat pentru Grupa B.

Victoria a revenit Rusiei, cu 26-23 (11-11), dupa un excelent joc in defensiva si un atac in care au stralucit Daria Dmitrieva si Daria Samokhina.

“Suntem bucurosi ca am castigat, dar este doar primul meci. Turneul este inca lung, iar echipa Frantei este una puternica. Noi am fost norocosi”, a spus dupa meci carismaticul Evgenii Trefilov.

Meciul s-a jucat cu casa inchisa in Palatul Sporturilor Jean Weille, in prezenta a 5.220 de spectatori care in primele sase minute n-au vazut decat un singur gol inscris si acela din partea rusoaicei Kseniia Makeeva.

Rusia a condus cu 6-2 si 7-4, Franta egaland la 11-11 prin Siraba Dembele Pavlovic, jucatoare care nu-si putea alege un moment mai bun pentru a marca golul carierei cu numarul 800.

Cand intra Romania

Nationala Romaniei va debuta in competitie sambata chiar de ziua nationala contra Cehiei intr-un meci programat de la ora 19:00 si care va fi live text pe onlinesport.ro

Pe 3 decembrie tricolorele intalnesc Germania de la aceeasi ora 19:00, pentru a incheia Grupa D pe 5 decembrie de la ora 22:00 contra Norvegiei.

Obiectivul Romaniei la acest Campionat European este clasarea pe unul dintre primele sase locuri.

In 2010 Romania cucerea medaliile de bronz, iar la editia precedenta din 2016 ne-am clasat pe locul cinci.



Campionatul European a inceput in forta: Rusia a invins Franta! Cand debuteaza Romania