Handbal

Adversarele echipelor românești în EHF European League

Sursă foto: https://www.facebook.com/HCDBraila

Joi a avut loc tragerea la sorți a grupelor în EHF European League la handbal feminin, fază a competiției în care sunt angrenate nu mai puțin de trei echipe din România.

Dunărea Brăila, Gloria Bistrița și CSM Târgu Jiu sunt formațiile care vor evolua în a doua competiție valorică din handbalul european.

Thuringer (Germania), Lokomotiva Zagreb (Croația) și Chambray Touraine (Franța) vor fi adversarele celor de la Dunărea Brăila în Grupa B.

Gloria Bistrița a fost repartizată în Grupa C, urmând a le înfrunta pe Neptunes Nantes (Franţa), MKS Lublin (Polonia) şi HSG Bernheim (Germania).

Debutantă în această fază a competiției, CSM Târgu Jiu a fost trimisă în Grupa D, gorjencele înfruntându-le pe Motherson (Ungaria), Costa del Sol Malaga (Spania) și Sola HK (Norvegia).

Gloria Bistrița a fost calificată direct în grupe, în timp ce Dunărea Brăila și CSM Târgu Jiu au disputat un tur preliminar.

Dunărea Brăila a eliminat pe Borussia Dortmund din Germania, cu 25-24 (deplasare) și 27-22 (acasă), în timp ce echipa CSM Târgu Jiu a scos din competiție pe Onnereds HK din Suedia de asemenea cu dublă victorie, 29-27 (deplasare) și 26-23 (acasă).

Faza grupelor din EHF European League va debuta pe 6-7 ianuarie și se va încheia în 17-18 februarie.

Primele două clasate din fiecare grupă va obține calificarea în sferturile de finală, fază care va avea loc în perioada 16-17 martie (turul), respectiv 23-24 martie (returul).

Final Four-ul este programat în 11-12 mai.



Adversarele echipelor românești în EHF European League