Alte Sporturi

Evenimentul anului in sport: Inaugurarea Patinoarului din Otopeni. Personalitatea anului: Ion Tiriac

Sursă foto: Europa FM

onlinesport.ro acorda titlul de evenimentul anului in sportul romanesc cel al construirii si  inaugurarii Patinoarului Telekom din Otopeni. Totodata, onlinesport.ro ii acorda titlul de personalitatea anului in sport lui Ion Tiriac, cel care s-a aflat in spatele acestui proiect.

Scriam in urma cu aproximativ doi ani ca Ion Tiriac nu a facut nimic palbabil pentru sport, ceva cu care sa ramana in istorie in afara performantelor sale din tenis. Scriam ca muntii de bani pe care i-a strans nu conteaza nici pentru el si nici pentru altii, pentru ca azi banii sunt si maine nu mai sunt.

Ion Tiriac (77 de ani) a decis sa faca un pas spre istorie si sa ofere o parte din lucrurile materiale pe care le-a adunat in marea parte a vietii sale. Astfel, a devenit motorul din spatele inaugurarii unui proiect frumos,  unic in Romania, un patinoar creat la standarde internationale. 

Este primul patinoar olimpic din Romania construit dupa anul 1989, dupa cel de la 23 August care intre timp a fost dezafectat. 

Nu are tribune la fel de mari ca acela (cele 500 de locuri din tribune se pot extine la 1.000), insa este mai modern si ofera cea mai buna gheata din Romania atat pentru sporturi profesioniste (hochei pe gheata, patinaj artistic), cat si pentru patinajul de agrement. 

Patinoarul a fost construit in campul de pe strada Odaii din orasul Otopeni. Spatii goale cu iarba au devenit peste noapte baza pentru un proiect mare, modern, frumos. La fel cum Therme Bucuresti a aparut pe tăpșanele pe care cadea avionul Tarom de la Balotesti, acum pe strada Odăii care ducea spre nicăieri a rasarit de la zero un spatiu nou, o atractie de interes public. 

Singurul minus al proiectului poate fi consierat numarul mic al cutiilor de depozitare pentru cei care vin sa patineze de placere. Cutiile sunt insuficiente, lumea nu are unde sa isi puna lucrurile, insa probabil se va mai lucra la acest aspect, spatiu este destul.

Proiectul a costat in jur de 3,5 milioane de euro, iar sprijinul financiar majoritar a fost oferit de Ion Tiriac, cel care spunea in urma cu un an de zile ca birocratia nu il lasa sa ofere sumele necesare pentru acest proiect. Pana la urma a luptat si a reusit, daca a vrut. 

Zona de Nord a Bucurestiului incepe sa devina una dintre cele mai atractive din Romania pentru locuit, cei care stau in zona avand la dispozitie facilitati precum Therme Bucuresti, iar acum si Patinoarul Telekom care la un moment dat sigur va purta numele lui Ion Tiriac.



Evenimentul anului in sport: Inaugurarea Patinoarului din Otopeni. Personalitatea anului: Ion Tiriac