Cricket

Cupa Mondială de crichet a început cu o surpriză

Sursă foto: https://twitter.com/BLACKCAPS

Noua Zeelandă pornea cu șansa a doua contra Angliei în primul meci la Cupa Mondială de crichet din India, dar ”Șepcile Negre” au răsturnat calculele hârtiei și au obținut o victorie la scor, cu un avans de nouă porți (9 wickets).

Noua Zeelandă a câștigat la aruncarea monedei și astfel englezii au fost primii la bătaie pe stadionul Narendra Modi din Ahmedabad, o arenă cu o capacitate de 132.000 de locuri, dar care au rămas mare parte din ele neocupate la acest meci, interesul publicului indian fiind restrâns.

Anglia a adunat 282 de alergări (runs) după epuizarea celor 50 de seturi de aruncări (300 de mingi jucate), iar neozeelandezii au reușit să scoată nu mai puțin de nouă dintre englezii intrați în teren la bătaie.

În a doua parte a meciului, Noua Zeelandă a dominat terenul cu doi jucători care au reușit fiecare peste 100 de alergări, Devon Conway (152) și Rachin Ravindra (123). O performanță care n-a lăsat loc de prea mult spațiu de manevră pentru englezi.

Astfel, cu 82 de mingi rămase de jucat (36.2 overs) Noua Zeelandă și-a adjudecat victoria cu 9 porți (283-1) rămase de doborât.

Zece echipe participă la Cupa Mondială din India, a 13-a din istorie și prima pe care India o găzduiește de una singură.

Toate cele zece echipe fac parte dintr-o singură grupă, fiecare jucând cu fiecare (45 de meciuri în total), iar la finalul meciurilor din grupa se va trage linie iar primele patru clasate avansează în semifinale.

Prima clasată va întâlni echipa de pe locul patru, iar locul doi va juca împotriva locului trei.



Cupa Mondială de crichet a început cu o surpriză