Cricket

Australia învinge India în finala Cupei Mondiale în fața a 120.000 de spectatori pe cel mai mare stadion de cricket din lume

Sursă foto: https://twitter.com/cricketworldcup

Intrată ca mare favorită în finala disputată pe teren propriu, India a cedat presiunii momentului și s-a recunoscut învinsă de Australia la o diferență de șapte porți (wickets).

 

Indienii au fost primii la bătaie, dar n-au reușit să obțină mai mult de 240 de alergări (runs). Un scor la limită contra unei echipe precum a Australiei.

Travis Head (29 de ani) a fost eroul Australiei în finala disputată pe stadionul Narendra Modi din Ahmadebad, cea mai mare arenă de cricket din lume, cu o capacitate de 132.000 de locuri.

Mustăciosul Head a înclinat balanța decisiv în favoarea ”Cangurilor” cu o prestație de excepție la bătaie, acesta aducând 137 din cele 241 de alergări de care Australia avea nevoie pentru a câștiga finala.

Head a fost scos din joc la penultima minge din meci, când Australia mai avea nevoie de doar două alergări.

Australia a cucerit al șaselea titlu mondial din istorie, cu patru mai multe decât orice altă echipă din lume.

India rămâne cu doar două titluri mondial, ultimul fiind obținut în 2011.

Un titlu mondial obținut de Australia împotriva tuturor previziunilor care păreau să fie confirmate de înfrângerile suferite în primele două meciuri, cu India și Africa de Sud.

Australia și-a luat revanșa în fața celor două, trecând în semifinale de sud-africani, pentru a dispune în finală de indieni.

 


Australia învinge India în finala Cupei Mondiale în fața a 120.000 de spectatori pe cel mai mare stadion de cricket din lume