Australian Open

Simona Halep isi ia adio de la Australian Open dupa primul tur. O elimina o chinezoaica fara victorie pana acum intr-un Grand Slam

Simona Halep a fost eliminata, marti, in primul tur la Australian Open de Shuai Zhang, o jucatoare ajunsa pe tabloul principal in urma calificarilor si care nu mai castigase pana acum niciun meci intr-un turneu de Mare Slem in cele 14 tentative de pana acum. Rezumatul video al meciului poate fi vazut aici. Dupa meci Halep a declarat ca nu se putea face mai mult.

Dupa doua prezente consecutive in sferturi de finala la Australian Open, Halep a iesit prematur in acest an de la primul turneu major al sezonului.

O infrangere neasteptata in fata lui Shuai Zhang, sportiva care in precedentele 15 participari la un Grand Slam nu obtinuse nici macar un succes.

Halep a pierdut in doua seturi, cu 4-6, 3-6, dupa un meci de o ora si 18 minute in care nu a reusit sa-si impuna jocul caractaristic.

Tintuita la majoritatea punctelor in spatele terenului, Halep a jucat mai mereu prea scurt, permitandu-i lui Zhang sa-si puna in valoare loviturile castigatoare. Si acestea nu au fost putine deloc.

Chinezoaica a mitraliat-o practic pe Halep cu nu mai putin de 31 de puncte direct castigatoare, capitol la care Halep a avut o prestatie modesta (11).

Desi a avut un prim serviciu de 73%, Halep nu a reusit sa profite de sansele sale, izbutind doar trei break-uri din 12 oportunitati. De cealalta parte, Zhang a castigat pe serviciul advers de cinci ori din sapte sanse.
Inceputul meciului a fost unul debordant pentru chinezoaica, aceasta distantandu-se la un neverosimil 4-0 cu doua break-uri in fata.

Halep a recuperat un break, dar Zhang s-a dus la 5-2. Au urmat alte doua game-uri la rand pentru Halep, insa aceasta si-a pierdut pentru a treia oara serviciul chiar cand servea pentru 5-5.

Setul al doilea a debutat cu Halep in premiera la conducere (1-0), dupa care aceasta a reusit break-ul. A avut doua sanse de a se distanta la 4-1, insa nu a profitat de ele si Zhang a venit aproape pe tabela.

Din acel moment chinezoaica si-a dat din nou drumul la mana si meciul a curs aproape intr-o singura directie.

Astfel, Romania ramane cu doua jucatoare in competitia de simplu dupa primul tur: Monica Niculescu si Alexandra Dulgheru.

In primul tur au iesit, marti, Andreea Mitu si Irina Begu.

[news-117406]



Simona Halep isi ia adio de la Australian Open dupa primul tur. O elimina o chinezoaica fara victorie pana acum intr-un Grand Slam