Australian Open

Cirstea invinsa de o adversara tenace si propriile dureri la spate

Prezenta in premiera in faza turului trei la Australian Open, jucatoarea Sorana Cirstea nu a izbutit sa faca pasul mai departe si sa avanseze in optimile de finala. Meciul a fost in direct pe Onlinesport.ro
Ultima reprezentanta a Romaniei prezenta in competitiile de simplu a fost invinsa in trei seturi de jucatoarea italiana Sara Errani, cu 7-6 (6), 0-6, 2-6.

Meciul disputat pe terenul numarul doi din complexul Melbourne Park a avut o durata de doua ore si jumatate. Sorana Cirstea a solicitat la finalul setului al doilea interventia fizioterapeutului acuzand dureri la spate.

Problemele au persistat si pe durata setului decisiv, iar Cirstea nu a reusit sa-si puna in valoare jocul de regularitate aratat in multe din momentele primului act.

Cirstea a intrat mai bine in meci si a condus jocul din spatele terenului. Chiar daca a fost tradata de lovitura de dreapta, jucatoarea din Romania a pus in valoare un tenis bun si s-a distantat cu break la 3-1.

Lovitura de rever a fost principala arma pentru Cirstea in debutul meciului, insa treptat erorile nefortate s-au inmultit si Errani a revenit in meci.

Italianca prezenta pentru a treia oara in cariera in turul trei la Australian Open a egalat scorul pe tabela (3-3), dupa care cele doua jucatoare au mers cap la cap pana in tie-break.

Cirstea a salvat o minge de set la 5-6 in tie-break, dupa care si-a adjudecat urmatoarele trei puncte si implicit primul set.

A urmat o perioada neagra pentru fosta sfert-finalista de la Roland Garros cu nu mai putin de zece game-uri pierdute la rand.

Numarul enorm de greseli neprovocate s-a reflectat in scorul partidei, jucatoarea din Italia controland autoritar decisivul.

Sorana Cirstea a reusit primul game dupa 0-6, 0-4 pe serviciul adversarei, dar nu si-a pastrat serviciul in jocul ce a urmat si astfel Errani se apropia la un singur pas de victorie.

Un al doilea break consecutiv i-a mai oferit de doi bani sperante jucatoarei din Targoviste, insa in cele din urma Errani a inchis meciul cu o dreapta in lung de linie la care Cirstea nu a mai ajuns.

Cirstea a comis in total nu mai putin de 54 de erori nefortate, fata de cele doar 30 ale adversarei sale. Procentajul la primul serviciu a fost de asemenea slab (49%), la fel ca si fructificarea sanselor de break (4/11).

Onlinesport: Dumitru Stircu


Cirstea invinsa de o adversara tenace si propriile dureri la spate