Sporturi de iarna

Ammann a castigat la Garmisch Partenkirchen

Elvetianul Simon Ammann s-a impus, sambata, la Garmisch Partenkirchen, in etapa secunda a Turneului Celor 4 Trambuline, urcand pe locul secund in ierarhia competitiei. Intrecerea a fost suspendata dupa prima mansa din cauza vantului puternic.
Cu o saritura care a masurat 131 metri, multiplul campion olimpic a adunat 142.1 puncte, devansandu-l cu aproape patru puncte pe rusul Pavel Karelin.

Acesta a sarit cu un metru si jumatate mai mult decat saritorul din tara cantoanelor, dar a primit note mai mic la stil si astfel nu reusit sa adune decat 138.3 puncte.

In varsta de 21 ani, Karelin bifeaza astfel cea mai buna clasare din cariera in Cupa Mondiala, etalonul sau pana la etapa de la Garmisch fiind un loc patru obtinut in luna decembrie la Engelberg (Elvetia).

Podiumul competitiei de la Garmisch-Partenkirchen a fost completat de polonezul Adam Malysz, fostul castigator al Cupei Mondiale sarind 132 metri in urma carora a strans 138 puncte.

Norvegianul Anders Jacobsen (127.5 metri/134.7 puncte) si finlandezul Janne Ahonen (134 metri/133.2 puncte) au intregit topul cinci.

Lider al turneului a ramas austraicul Thomas Morgenstern care, in pofida modestului loc 14 ocupat (124 metri/125.6 puncte), totalizeaza 415.2 puncte.

Ammann s-a apropiat amenintator de sportivul din tara valsului, micutul saritor elvetian adunand 401.7 puncte.

"Raman increzator ca pot atinge obiectivul de a castiga turneul. Mai este cale lunga pna la Bischofshofen, dar totul este posibil", a spus Ammann, saritor care nu a castigat niciodata prestigioasa intrecere a celor patru trambuline.

Urmatoarea etapa a turneului este programata pe 3 ianuarie la Innsbruck, intrecerea urmand a se incheia pe 6 ianuarie la Bischofshofen.

Onlinesport


Ammann a castigat la Garmisch Partenkirchen