Sporturi de iarna

Biatlon: Tofalvi, locul 38 in prima cursa a sezonului

Editia 2010/2011 a Cupei Mondiale a debutat, miercuri dupa-amiaza la Oestersund (Suedia), cu intrecerea feminina individuala de 15 kilometri.
Cel mai bun rezultat dintre cele trei competitoare din Romania a fost obtinut de veterana genului, Eva Tofalvi, aceasta ocupand la final locul 38.

Cu doua tinte ratate in poligon, singura biatlonista din Romania castigatoare a unei etape de Cupa Mondiala a incheiat cursa la 4 minute, 33 secunde si 9 zecimi in spatele invingatoarei.

Intrata in concurs cu numarul 74 de concurs, Reka Ferencz a incheiat pe un meritoriu loc 47, fiind inregistrata cu o intarziere de aproape cinci minute si jumatate fata de prima clasata. Ferencz a ratat o singura tinta, la a patra si ultima trecere prin poligon.

Luminita Piscoran (22 ani), sportiva aflata la primul sezon in Cupa Mondiala, a terminat cursa pe locul 79, avand cinci ratari in poligon si o intarziere de peste opt minute.

Cursa individuala a fost castigata de suedeza Anna Carin Zidek, aceasta acoperind traseul in 45 minute, 26 secunde si o zecime, fara nicio tinta ratata in poligon.

Podiumul a fost completat de frantuzoaica Marie Laure Brunet, sosita la 8.9 secunde, si de o alta suedeza, Helena Ekholm, ajunsa la linia de sosire dupa 42.7 secunde.

Onlinesport


Biatlon: Tofalvi, locul 38 in prima cursa a sezonului