Sporturi de iarna

O seara de neuitat la Kings on Ice

Duminica seara patinoarul Mihai Flamaropol a fost gazda spectacoluluui "King on Ice – Olimpic Tour 2010". Nume mari au oferit o seara magica iubitorilor patinajului artistic pe gheata din Romania.
Evgheni Plusenko, Stephane Lambiel, Aliona Savchenko si Robin Szolkowy, Tatiana Volosozhar si Stanislav Morozov , Nathalie Pechalat si Fabian Bourzat, Julia Sebestyen, Fleur Maxwell, Denis Ten, Fiona Zaldura si Dimitri Sukhanov, Sergei Yakimenco, Alexei Polishuk si Robert Cording, Jason Graetz, acompaniati de celebrul violinist Edvin Marton, au oferit un adevarat show, o imbinare intre patinaj, dans si acrobatie.

Dupa prezentarea patinatorilor, Plushenko a deschis programul cu un tango, acompaniat de Edvin Marton, apoi, in partea a doua, pe "Je sui malade"; magistral, impecabil, desavarsit. Patinaj la absolut.

Rand pe rand, ne-au delectat cu maiestria, gratia si talentul lor Tatiana Volosozhar si Stanislav Morozov, locul 4 la Campionatele Europene desfasurat la Tallinn în Estonia, Aliona Savchenko si Robin Szolkowy, dublii campioni mondiali, vicecampionii europeni en-titre, Nathalie Pechalat si Fabian Bourzat, ocupantii locului 4 la Campionatul European de patinaj artistic, amuzanti si simpatici, in rol de "trazniti ai junglei", Denis Ten originar din Kazahstan, se antreneaza la Moscova, imbinand in programul sau baletul si rockul - gratios si elegant, a introdus in program o pirueta Billman - Julia Sebestyen din Ungaria, campioana europeana in 2004, Fiona Zaldua, Dmitri Sukhanov, Jason Graetz si Sergei Yakimenco, care au oferit adevarate demonstratii de acrobatii extreme pe gheata: ridicari cu o mana, aruncari si spirale spectaculoase, flik-flacuri, interzise in concursuri.

Evgheni Plusenko a incercat o cvadrupla si nu a avut a patra rotatie completa, aterizand pe doua picioare, prea aproape de primul rand de spectatori.

Regele neincoronatl al serii ramane Stephan Lambiel, aplaudat la scena deschisa minute in sir.

Elvetianul a patinat mai intai pe muzica din opera "Traviata", de Verdi, apoi pe melodia "Ne me quitte pas"; liniile de pasi, piruetele marca Lambiel, patinajul in mare viteza, expresivitatea, gratia, emotia, au demonstrate, inca o data, ca patinajul este mai degraba arta, decat sport.

Marius Negrea a fost o alegere inspirata pentru prezentarea show-ului.

Onlinesport: Luminita Neacsu


O seara de neuitat la Kings on Ice