Sporturi de iarna

Miklos, locul 26 in Super G-ul de la St.Moritz

Pentru a doua oara in doar trei zile schioarea romana Edith Miklos si-a corectat cel mai bun rezultat al carierei, ocupand, duminica, locul 26 in Super G-ul de la St.Moritz.
A 49-a la startul super uriasului din renumita statiune elvetiana, Edith Miklos a rusit o coborare foarte buna, oprind cronometrul la 1 minut, 3 secunde si 9 sutimi.

Miklos a ocupat locul 26 in clasamentul final, la egalitate cu Margret Altacher din Austria, cele doua avand o intarziere de o secunde si 32 sutimi fata de invingatoarea Lindsey Vonn din Statele Unite.

Podiumul a fost completat de austriaca Andrea Fisbacher si frantuzoaica Marie Marchand Arvier, cele doua sosind cu acelasi timp, la 17 sutimi de secunda fata de Vonn.

Edith Miklos, 22 ani, se afla la a treia clasare in puncte din cariera intr-un concurs din Cupa Mondiala si la al doilea intr-un interval de trei zile.

Sportiva originara din Miercurea Ciuc a incheiat pe locul 28 super combinata programata in urma cu trei zile pe aceeasi partie Corviglia din St.Moritz.

Miklos ocupa locul 113 in clasamentul general al Cupei Mondiale dupa cele 8 puncte adunate in Elvetia, lidera mentinandu-se in continuare Lindsey Vonn, cu 1311 puncte. A doua este Maria Riesch din Germania, cu 1174 puncte.

In urma rezultatelor obtinute de Edith Miklos, Romania ocupa locul 21 in clasamentul Cupei Natiunilor FIS, ierarhie dominata Austria, Germania, Franta, Statele Unite, Elvetia, Italia si Suedia.

Onlinesport: Dumitru Stircu


Miklos, locul 26 in Super G-ul de la St.Moritz