Sporturi de iarna

Abandon pentru Edith Miklos in coborarea de la Lake Louise

Prezenta pentru a doua oara in cariera intr-un concurs de Cupa Mondiala, speranta schiului alpin din Romania, Edith Miklos, nu a reusit sa incheie coborarea de la Lake Louise (Canada), iesind in decor in partea de mijloc a traseului.
A 34-a la start, sportiva in varsta de 20 de ani din Miercurea Ciuc s-a dezechilibrat intr-un viraj de dreapta si a intrat violent in plasele de protectie de pe margine, ramanand minute bune intinsa la sol.

In cele din urma Miklos s-a ridicat, fiind transportata la centrul medical din statiunea canadiana.

Cursa a fost castigata de americana Lindsey Vonn (foto), care a fost inregistrata la sosire cu timpul de 1:26.10, mai bun cu 61 de sutimi decat cel al Nadiei Fanchini din Italia. Pe trei s-a clasat Maria Riesch din Germani, cu 1:26.79.

Vonn se mentine la conducerea ierahiei generale a Cupei Mondiale, cu un total de 329 de puncte, fiind urmata de finlandeza Tanja Poutiainen, cu 260 de puncte.

Altfel, norvegianul Aksel Lund Svindal a castigat coborarea de la Beaver Creek (Colorado), invingandu-l cu sase sutimi pe Marco Buechel din Liechtenstein. Pe ultima treapta a podiumului s-a clasat canadianul Erik Guay.

Dupa primele doua coborari ale sezonului, Svindal conduce in clasamentul specialitatii, cu un avans de 12 puncte in fata italianului Peter Fill, in timp ce elvetianul Daniel Albrecht a fost egalat la general de Svindal, ambii adunand 185 de puncte.

Onlinesport


Abandon pentru Edith Miklos in coborarea de la Lake Louise