Sporturi de iarna

Prezente romanesti in Cupa Mondiala la bob si sanie

Echipajul Romaniei de bob 4 persoane, format din Nicolae Istrate, Ionut Andrei, Mircea Nicolaescu si Danut Ioan, s-a clasat pe locul 23 in coborarea de la Winterberg (Germania), contand pentru etapa inaugurala a Cupei Mondiale.
Cu timpul de 55 de secunde si 64 de sutimi, echipajul Romania 1 a ratat pentru o secunda si doua zecimi calificarea in mansa a doua, unde au luat startul primele 20 de echipe.

Concursul gazduit de pista Hochsauerland, in lungime de 1330 metri, a fost castigat de Germania 1 (Andre Lange, Alexander Roediger, Kevin Kuske si Martin Putze).

Inregistrati la sosire cu timpul de 1:49.30, germanii s-au impus pentru 33 de sutimi in fata echipajului Rusia 1 (Aleksandr Zubkov, Roman Oresnikov, Dmitry Trunenko si Dmitry Stepuskin).

Pe ultima treapta a podiumului s-au clasat americanii din echipajul cu numarul unu, Stephen Holcomb, Justin Olsen, Steve Mesler si Curtis Tomasevicz avand o intarziere de 52 de sutimi.

Altfel, echipajul Romania 1 a incheiat pe locul 21, ultimul, concursul feminin de doua persoane, Carmen Radenovici si Alina Vera Savin, ratand pentru 14 sutimi calificarea in mansa secunda.

Canada 1, Germania 1 si Germania 2 au incheiat pe primele trei locuri in primul concurs stagional al Cupei Mondiale.

Sanie | Stramaturaru pe 19 la Igls

Sportiva Raluca Stramaturaru a incheiat pe locul 19 din 23 de competitoare coborare de sanie de la Igls, contand pentru prima etapa a Cupei Mondiale.

In varsta de 20 de ani, sportiva originara din Busteni a fost cronometrata la sosire cu timpul de 1:21.181, fiind mai lenta cu 1.514 sec. fata de invingatoarea Tatjana Hufner din Germania.

Aceasta le-a devansat pe conationalele sale Natalie Geisenberger (+0.234) si Anke Wischnewski (+0.540).

Urmatoarea etapa a Cupei Mondiale la sanie este programata pe 6 decembrie pe partia de la Sigulda (Letonia).

Onlinesport: Dumitru Stircu


Prezente romanesti in Cupa Mondiala la bob si sanie