Sporturi de iarna

Revenirea Herminatorului

Austriacul Hermann Maier a castigat, duminica, slalomul super urias de la Lake Louise (Canada), trecandu-si astfel in palmares a 54-a victorie in Cupa Mondiala la schi alpin si prima in ultimii trei ani.
Cronometrat la sosire cu timpul de 1 minut, 29 de secunde si 84 de sutimi, Maier i-a devansat pe canadianul John Kucera (1:30.43) si pe elvetianul Didier Cuche (1:30.52).

"Sa castig aici este o senzatie placuta. Am riscat mult, dar nu poti castiga daca nu risti", a declarat la final Hermann Maier, schior a carui cariera a fost la un moment dat pusa sub semnul intrebarii din cauza unui accident de motocicleta.

Invingator in concursul de Super-G de la Lake Louise din urma cu doi ani, canadianul John Kucera a declarat la randul sau ca se simte onorat sa fie alaturi de Maier pe podium. "Este ciudat sa te uiti langa tine si sa-l vezi alaturi pe idolul copilariei. Data viitoare sper sa-l inving pe Maier".

Elvetianul Daniel Albrecht conduce in ierarhia generala a Cupei Mondiale, cu un total de 156 de puncte, fiind urmat de conationalul sau Didier Cuche, cu 140 de puncte, locul al treilea fiind ocupat de francezul Jean-Baptiste Grange, cu 122 de puncte.

Feminin | Prima victorie din cariera pentru Zahrobska

Sarka Zahrobska din Cehia a obtinut, duminica, pe partia de la Aspen (Colorado) prima victorie din cariera, impunandu-se in concursul de slalom.

Podiumul a fost intregit de austriaca Nicole Hosp, sosita cu o intarziere de 23 de sutimi, in timp ce pe trei a incheiat finlandeza Tanja Poutiainen.

In clasamentul general al Cupei Mondiale conduce Poutiainen, cu 260 de puncte, fiind urmata de Lindsey Vonn, cu 229 de puncte, si Maria Pietilae-Holmner, cu 196 de puncte.

Onlinesport: Dumitru Stircu


Revenirea Herminatorului