Jocurile Olimpice de Vara Atena 2008

Alina Dumitru nu a putut dormi gandindu-se la meciul cu japoneza Ryoko

Campioana olimpica la judo, Alina Dumitru, a afirmat ca nu a putut dormi dupa cucerirea titlului olimpic, pentru ca ii veneau in minte momente din semifinala cu japoneza Tani Ryoko, transmite trimisul MEDIAFAX.

Alina Dumitru a mers la culcare la 01.30 si a spus ca a urcat incet in pat, pentru a nu-i trezi pe ceilalti. Dimineata, judoka a asistat la concursul feminin de gimnastica, pentru a le incuraja pe romance in preliminarii. "Le tin pumnii tuturor sportivilor. Sper sa castige cat mai multi romani medalia de aur, pentru ca este un sentiment extraordinar. Doar daca faci sport iti dai seama ce inseamna sa iei medalii", a spus proaspata campioana olimpica la categoria 48 kg.

Dumitru a mai precizat ca a fost impresionata vazandu-l pe presedintele Federatiei Internationale de Judo, Marius Vizer, plangand. "Nu mi-am putut inchipui ca un om asa puternic ca domnul Vizer poate sa planga de fericire ca am castigat titlul olimpic. Pur si simplu nu mi-a venit sa cred", a afirmat Alina Dumitru.

Pe de alta parte, pentru competitiile de natatie din cadrul JO-2008 sunt cele mai multe cereri de bilete.

Autoritatile din Beijing popularizeaza sportul chiar si in mijloacele de transport in comun. Astfel, in metrou sunt ecrane pe care chinezilor li se explica regulile din diferite sporturi olimpice. In Beijing se circula foarte usor, din cauza restrictiilor din trafic, motiv pentru care toata lumea foloseste metroul, devenit supraaglomerat.

Mediafax



Alina Dumitru nu a putut dormi gandindu-se la meciul cu japoneza Ryoko