Jocurile Olimpice de Vara Atena 2008

Prima medalie de aur pentru China in concursul de judo

Chinezoaica Xian Dongmei a reusit sa cucereasca prima medalie de aur pentru tara sa in concursul de judo din cadrul Jocurilor Olimpice de la Beijing, impunandu-se prin yuko in fata reprezentantei Coreei de Nord, An Kum Ae, in finala categoriei 66 kg.
Pe treapta a treia a podiumului au urcat japoneza Misato Nakamura, invingatoare in fata sud-coreencei Kim Kyung-Ok, si algerianca Soraya Haddad, care s-a impus prin waza ari in intalnirea cu Sohlopan Kalieva (Kazahstan).

Xian Dongmei, 33 de ani, campioana olimpica si la Atena (2004), care a dat nastere unei fetite in urma cu un an si jumatate, este a cincea sportiva chineza care a urcat, pana acum, pe cea mai inalta treapta a podiumului la actuala editie a JO, precizeaza agentia Xinhua, citat de Agerpres.

Aur pentru japonezul Masato Uchisiba la 66 kg

Japonezul Masato Uchishiba si-a pastrat titlul de campion olimpic la judo, categoria 66 kg, invingandu-l prin ippon pe francezul Benjamin Darabelet, duminica la Beijing, in finala JO 2008.

In meciurile pentru medaliile de bronz, cubanezul Yordanis Arencibia a dispus prin yuko de rusul Alim Gadanov, in timp ce nord-coreeanul Chol Min Pak l-a invins prin waza ari pe uzbehul Mirali Saripov.

Agerpres


Prima medalie de aur pentru China in concursul de judo