Jocurile Olimpice de Vara Atena 2008

Atleta greaca Ekaterini Thanou, exclusa de la JO

Comitetul International Olimpic (CIO) a exclus-o pe atleta greaca Ekaterini Thanou de la Jocurile Olimpice care se desfasoara la Beijing, a confirmat duminica dimineata purtatoarea de cuvant a CIO, Giselle Davies, citata de AFP.
'Comisia executiva a CIO a urmat recomandarea Comisiei de disciplina si interzice doamnei Thanou sa participe la Jocurile Olimpice', a precizat Giselle Davies in cursul unei conferinte de presa.

Purtatoarea de cuvant a motivat decizia CIO prin faptul ca afacerea Thanou 'a adus prejudicii miscarii olimpice', hotararea de excludere fiind luata in unanimite.

Ekaterini Thanou, care a fost informata in legatura cu aceasta decizie, are posibilitatea sa faca apel in fata Tribunalului de Arbitraj pentru Sport (TAS), care dispune de un birou la Beijing, pentru a judeca cat mai rapid cazurile legate de Jocurile Olimpice.

Sprintera greaca a fost exclusa de la Jocurile Olimpice din 2004, gazduite de Atena, dupa ce a lipsit de la trei controale antidoping, fiind suspendata pe o perioada de doi ani, pana in 2006, de catre Federatia Internationala de Atletism.

Revenita in competitie si selectionata de comitetul olimpic grec pentru JO 2008, Thanou a primit, la sfarsitul lunii iulie, o scrisoare din partea CIO, care o informa ca este indezirabila la Jocurile de la Beijing.

Agerpres


Atleta greaca Ekaterini Thanou, exclusa de la JO