Golf

Els, invingator la editia centenara a Openului Africii de Sud

Jucatorul Ernie Els s-a impus, duminica, pentru a cincea oara in cariera in Openul Africii de Sud, competitie care s-a desfasurat pe terenul Durban Country Club.
A 100-a editie a Openului Africii de Sud a prilejuit o intalnire de gala intre cei mai buni jucatori din aceasta tara, Els impunandu-se in cele din urma in fata lui Retief Goosen dupa o runda finala incheiata cu 66 de lovituri la sase sub par.

Els a avut la final doua lovituri in fata lui Goosen, acesta din urma ramanand cu titlurile cucerite in 1995 si 2005.

In varsta de 41 ani, Ernie Els isi trece astfel in palmares al cincilea titlu la Openul Africii de Sud, dupa cele obtinute in 1992, 1996, 1998 si 2006.

Topul patru a fost completat de alti doi sud-africani, Louis Oosthuizen (-21) si Charl Schwartzel (-18).

Ernie Els (foto) va fi recompensat pentru victoria sa cu un cec in valoare de 158.500 de euro, titlul de la Durban fiind al treilea obtinut in 2010.

Openul Africii de Sud a fost al doilea turneu din calendarul European Tour pe 2011, sezonul debutand practic pe 9 decembrie cu Alfred Dunhill Championship.

Circuitul european va intra intr-o scurta vacanta, urmand a fi reluat pe 6 ianuarie cu Openul Africii, turneu dotat cu premii totale de un milion de dolari, care se va desfasura pe Eastern London Gof Club din Eastern Cape (Africa de Sud).

Onlinesport


Els, invingator la editia centenara a Openului Africii de Sud