Golf

Martin Kaymer, cel mai tanar numar unu din goful european

In varsta de doar 25 ani, jucatorul german Martin Kaymer a devenit, duminica, cel mai tanar numar unu din istoria European Tour, acesta terminand sezonul in fruntea ierarhiei Cursei pentru Dubai.
Cu un bonus de peste un milion de euro, Kaymer a incheiat sezonul cu 4.461.010 euro in cont, depasind cu 200.000 de euro recordul stabilit in urma cu un an de englezul Lee Westwood.

"A fost un an fantastic pentru mine. Toate obiectivele stabilite pentru cariera mea au fost atinse in 2010. Am castigat Cursa pentru Dubai, sunt numarul unu in Europa, am jucat in Cupa Ryder si am castigat un turneu major (PGA Championiship). Cel mai important moment din acest an a fost la cupa a 16-a de la Celtic Manor. Nimic nu se compara cu o participare in Cupa Ryder (n.r. - competitie care se desfasoara o data la doi ani si care pune fata in fata cei mai buni jucatori din Statele Unite si Europa)", a spus Kaymer.

Ultimul turneu al anului, Dubai World Championship, a fost castigat de suedezul Robert Karlsson, care l-a intrecut in play-off pe englezul Ian Poulter.

Pozitia a treia a fost ocupata, la egalitate, de spaniolul Alvaro Quiros si englezul Lee Westwood, in timp ce nord-irlandezul Rory McIlroy a fost al cincilea.

Kaymer a terminat pe 13, la opt lovituri in urma invingatorului, la egalitate perfecta cu Graeme McDowell, singurul care ar mai fi putut sa-l deposedeze pe german de prima pozitie in Cursa pentru Dubai.

Cursa pentru Dubai a programat in acest sezon nu mai putin de 47 de turnee profesioniste, totul culminand cu Dubai World Championship gazduit de Jumeirah Golf Estates.

Englezul Lee Westwood a castigat in 2009 prima editie a Cursei pentru Dubai, fiind recompensat cu Trofeul Harry Vardon, acesta revenindu-i in acest an lui Martin Kaymer.

Dupa o foarte scurta pauza, noul sezon European Tour va debuta pe 9 decembrie la Melelane in Africa de Sud, unde este programat Alfred Dunhill Championship, un turneu de un milion de euro care deschide practic Cursa pentru Dubai 2011.

Onlinesport


Martin Kaymer, cel mai tanar numar unu din goful european