Golf

Poulter castiga la Hong Kong si revine in top 10 mondial

Jucatorul englez Ian Poulter a rezistat, duminica, presiunii venite din partea tanarului italian Matteo Manassero, castigand Openul de la Hong Kong cu un avans de doar o lovitura.
In varsta de doar 17 ani, Manassero a incheiat runda finala cu 62 la 8 sub par, terminand concursul cu un total de 259 de lovituri (21 sub).

Desi a acoperit traseul de duminica cu 67 de lovituri, Poulter a incheiat in fata lui Manassero cu o lovitura, trecandu-si in palmares a 10-a victorie in European Tour.

La egalitate cu Manassero a mai incheiat englezul Simon Dyson, dupa o runda finala de 65, in timp ce americanul Anthony King a fost al patrulea.

Nord-irlandezul Graeme McDowell a inceput ziua la doua lovituri in spatele lui Poulter, dar dupa mai multe bogeys la cupa a treia a alunecat in clasament, terminand in cele din urma pe cinci (20 sub).

Rory McIlroy, ocupant al locului secund la Hong Kong la ultimele doua editii, a avut o runda finala de 67 care nu l-a ajutat sa urce mai sus de locul sase.

In varsta de 34 ani, Ian Poulter revine prin aceasta victorie in top 10 mondial, castigurile sale din Cursa pentru Dubai ajungand la 1.983.142 dolari (cel mai mare castig al sau intr-un singur sezon).

Poulter a mai castigat in acest an WGC - Accenture Match Play Championship din Arizona (luna februarie).

Openul din Hong Kong a fost ultimul turneu din European Tour inaintea marii finale din Dubai, care se va desfasura intre 25 si 28 noiembrie pe terenul clubului Jumeirah Golf Estates. Premiile puse in joc insumeaza 7.5 milioane de dolari.

Onlinesport


Poulter castiga la Hong Kong si revine in top 10 mondial