Golf

Tiger Woods si-a pastrat in extremis primul loc in clasamentul mondial

Lider al ierarhiei mondiale in ultimele 279 de saptamani, americanul Tiger Woods a fost aproape de a fi detronat din pozitia fruntasa de catre englezul Lee Westowood, care avea nevoie de o clasare pe unul din primele doua locuri la Alfred Dunhill Links Championship de la St.Andrews.
Chinuit de o accidentare la picior, Westwood a avut parte de o runda finala pe care trebuie sa o uite cat mai rapid, terminand selectivul traseu scotian cu 73 de lovituri.

Westwood a inceput ziua finala pe locul cinci si a incheiat concursul abia in pozitia a 11-a, departe de locul secund care l-ar fi propulsat in fata lui Woods in ierarhia mondiala.

Eroul week-endului de la St.Andrews a fost insa germanul Martin Kaymer care la cei doar 25 de ani ai sai a devenit primul jucator, dupa Tiger Woods in urma cu patru ani, care castiga trei turnee consecutive in circuitul European Tour.

Kaymer a etalat la St.Andrews un golf de foarte buna calitate, reusind in ultima runda un 66 senzational prin care i-a invins pe englezii Danny Willett si John Parry.

Al patrulea succes major din acest sezon, dupa Abu Dhabi Golf Championship, PGA Championship si Openul Olandei, l-a propulsat pe Martin Kaymer pe locul patru mondial si in fruntea cursei pentru Dubai, finala European Tour din acest sezon, unde are un milion de dolari in fata lui Graeme McDowell.

Circuitul European Tour programeaza la sfarsitul acestei saptamani Mastersul Portugaliei, turneu dotat cu premii totale in valoare de 3 milioane de euro.

Onlinesport


Tiger Woods si-a pastrat in extremis primul loc in clasamentul mondial