Golf

Jucatorii de golf participanti la Ryder Cup nu au dreptul sa utilizeze Twitter si Facebook

Jucatorii de golf americani si europeni care vor participa la sfârsitul acestei saptamâni la turneul Ryder Cup, gazduit de orasul galez Newport, nu vor avea dreptul de a utiliza retelele de socializare Twitter si Facebook pe durata competitiei.

Ryder Cup este un meci traditional între SUA si Europa, fiind organizat o data la doi ani, alternativ, pe Batrânul Continent si pe cel nord-american. Ultima editie, din 2008, a fost câstigata de SUA, dupa trei victorii europene la rând.

Capitanii celor doua echipe Colin Montgomerie (Europa) si Corey Pavin (SUA) au considerat ca retelele de socializare ar putea afecta concentrarea jucatorilor.

Însa câstigatorul US Open, nord-irlandezul Graeme McDowell, a încalcat regula imediat dupa ce aceasta a fost anuntata, declarând pe Twitter: "A fost o reuniune a echipelor si va vom tine la curent cu interdictia de a folosi Twitter si Facebook. Sa speram ca nu. Hai Europa!"

Pavin a explicat ca decizia în cadrul echipei sale a fost luata în unanimitate. "Toata echipa a fost de acord sa nu le utilizeze. Eu cred ca este important ca jucatorii sa se concentreze pe Ryder Cup", a spus Pavin, completat de adversarul sau: "Suntem în aceeasi barca. Este important, cum a afirmat Corey, sa se concentreze pe munca pe care o au de facut si sa încerce sa cucereasca acest trofeu frumos".

Mediafax



Jucatorii de golf participanti la Ryder Cup nu au dreptul sa utilizeze Twitter si Facebook