Golf

Jimenez conduce cu un avans de trei lovituri in fata lui Molinari la Mastersul European

Experimentatul jucator spaniol Miguel Angel Jimenez si-a asigurat un avans confortabil, in fata lupilor tineri italieni Edoardo Molinari si Matteo Manassero, inaintea ultimei runde la Mastersul European de la Crans Montana (Elvetia).
Cei trei au evoluat conform ierarhiei in ultima grupa a rundei de sambata, Jimenez si Molinari mentinandu-si primele doua pozitii in clasament, in timp ce Manassero a coborat un loc, dupa o runda de 69 la 2 sub par.

Manassero a ratat de putin la ultima cupa a traseului sansa de evolua, duminica, alaturi de Jimenez si Molinari, in ultima grupa a turneului. Molinari, 29 ani, a salvat in extremis parul la ultima cupa, in timp ce Jimenez s-a detasat la 17 sub par, cu un superb birdie aplaudat la scena deschisa.

In varsta de 46 ani, Jimenez se afla in cautarea celui de-al treilea titlu in acest sezon, dupa cele obtinute in februarie la Clasicul Desertului din Dubai si in iulie la Openul Frantei de la Paris.

Spaniolul va incepe asadar runda decisiva cu un avans de trei lovituri in fata lui Edoardo Molinari, cel care s-a impus in urma cu doar o saptamana la Gleneagles (Scotia), cand si-a asigurat prezenta in echipa Europei de Cupa Ryder.

Alaturi de cei doi va juca Steve Webster, un englez in varsta de 35 ani aflat la 13 sub par, care a cunoscut ultima data gustul dulce al victoriei in urma cu trei ani la Mastersul Portugaliei.

Manassero, 17 ani, va juca in penultima grupa a rundei, alaturi de argentinianul Rafa Echenique, care a facut sambata un salt de 22 de locuri, si englezul Oliver Wilson, tanarul italian avand trei lovituri avans in fata celor doi parteneri de joc.

Cel mai bun rezultat al rundei de sambata i-a apartinut irlandezului Paul Lawrie, care a acoperit traseul de la Crans Montana cu 63 lovituri, 8 sub par, cu doua lovituri mai putin decat noul record stabilit in ziua precedenta de Jimenez.

Onlinesport: Dumitru Stircu


Jimenez conduce cu un avans de trei lovituri in fata lui Molinari la Mastersul European