Golf

Manassero uimeste lumea golfului la doar 17 ani. Noul Tiger Woods?

Tanarul jucator italian Matteo Manassero conduce dupa prima runda a Mastersului European desfasurat la Crans Montana in Elvetia. Pentru Manassero este doar al saselea turneu ca jucator profesionist, italianul din Verona debutand in acest sezon.
In varsta de doar 17 ani, Manassero a incheiat prima zi cu 64 la 7 sub par, conducand cu un avans de doua lovituri in fata englezilor Steve Webster si Robert Coles, dar si a thailandezului Chapchai Nirat.

Manassero, cel mai tanar jucator din istorie care a reusit cut-ul Mastersul din Augusta, a declarat dupa impresionanta zi de joi ca este motivat in evolutia sa de performanta conationalului sau Edoardo Molinari, care s-a calificat in extremis pentru Ryder Cup (n.r. - competitie pe echipe care opune o selectionata a Europei celei a Statelor Unite) dupa victoria rasunatoare obtinuta ila Gleneagles (Scotia).

"Reusita lui Edoardo este incredibila si ceea ce a realizat el poate inspira pe oricine, nu doar pe mine. Sper ca tot mai multi tineri italieni sa se indrepte spre golf dupa ultimele noastre rezultate", a declarat Manassero, care participa la doar al 13-lea sau turneu in European Tour si la doar al saselea ca profesionist.

Matteo Manassero, originar din Verona, este cel mai tanar campion din istoria Openului Britanic pentru amatori.

"A fost o runda perfecta pentru mine. Nu am ratat de foarte multe ori green-ul, si cand s-a intamplat am recuperat bine. Sa termin o zi la 7 sub par este cel mai bun rezultat din cariera mea de profesionist", a adaugat tanarul italian.

Mastersul European, turneu dotat cu premii totale in valoare de 2 milioane de euro, continua, vineri, cu runda secunda, in urma careia se va decide ierarhia pentru rundele finale de sambata si duminica.

Onlinesport


Manassero uimeste lumea golfului la doar 17 ani. Noul Tiger Woods?