Golf

Woods, evolutie solida in prima zi la The Open. McIlroy, lider cu 63

Aflat pentru a 266-a saptamana la rand pe primul loc al clasamentului mondial, jucatorul american Tiger Woods a inceput bine The Open Championship, al treilea turneu de Grand Slam al anului, care se disputa pe spectaculosul traseu de la St.Andrews (Scotia).
Repartizat intr-o grupa cu englezul Justin Rose, recent invingator la AT&T National, si columbianul Camilo Villegas, triplul invingator al Openului a reusit nu mai putin de sase birdies.

Woods a coborat cu o lovitura sub par la cupele 2, 7 si 9 in front nine, pentru a reusi in back nine nu mai putin de trei birdies la rand, la cupele 12, 13 si 14.

Americanul a ratat o mare sansa de a se apropia la doar doua lovituri de liderul Rory McIlroy la dificila cupa 17, unde a ratat birdieul pentru a incheia in cele din urma cu un bogey, singurul al zilei de altfel.

Par la ultima cupa si Tiger Woods a terminat ziua inaugurala cu 67 lovituri la 5 sub par.

Cel mai bun parcurs din prima parte a zilei i-a apartinut nord-irlandezului Rory McIlroy care, la cei doar 21 ani ai sai, a etalat un golf superb.

Nu mai putin de sapte birdies si un eagle la cupa cu numarul 9 a reusit McIlroy, jucator care in acest an si-a trecut in palmares prima victorie din cariera in PGA Tour.

S-a intamplat la Quail Hollow Championship, unde a incheiat runda finala cu 62 de lovituri. McIlroy vine dupa un an 2009 foarte bun, cu o prima victorie in European Tour, la Dubai in Clasicul Desertului, si alte 13 clasari in top zece.

McIlroy a avut la cupa a 17-a cel mai bun traseu, fiind in pozitie ideala pentru un birdie care l-ar fi dus la 62 (-10), numai ca nord-irlandezul a ratat incredibil.

La trei lovituri in urma lui McIlroy s-au clasat americanul John Daly, cel care a condus in clasamentul intermediar la inceputul zilei, si scotianul Andrew Coltart.

Turneul continua joi dupa-amiaza, in competitie intrand englezul Lee Weestwood, numarul trei mondial, nord-irlandezul Graeme McDowell, castigatorul de la US Open, dar si spaniolul Miguel Angel Jimenez, ultimul castigator al Openului Frantei.

Clasamentul provizoriu dupa prima runda:

1 Rory McIlroy NIR 63 -9
2 Louis Oosthuizen RSA 65 -7
T3 John Daly SUA 66 -6
T3 Andrew Coltart SCO 66 -6
T3 Steven Tiley ANG 66 -6
T3 Bradley Dredge WAL 66 -6
T3 Peter Hansson SWE 66 -6

Onlinesport: Dumitru Stircu


Woods, evolutie solida in prima zi la The Open. McIlroy, lider cu 63