Golf

Miguel Angel Jimenez si-a adjudecat Openul Frantei in playoff

La cinci luni de la frumoasa victorie obtinuta la Dubai in fata englezului Lee Westwood, ibericul Miguel Angel Jimenez s-a impus, duminica, la Openul Frantei de la Paris, castigand turneul din PGA European Tour dupa un playoff in trei.
In varsta de 46 ani, jucatorul din Malaga s-a impus in runda suplimentara in fata italianului Francesco Molinari si a conationalului sau spaniol Alejandro Canizares.

Toti trei au incheiat traseul de 72 de cupe la 11 sub par, total 273 de lovituri, pe pozitia a patra terminand nord-irlandezul Rory McIlroy, care a ratat de putin prezenta in playoff la ultima cupa a traseului.

Jimenez a avut nevoie de o singura cupa pentru a-si apropia victoria, singurul care i-a pus probleme fiind Molinari, dupa ce Canizares a trimis de doua ori in apa, incheind cu 7 lovituri.

Cu un par reusit pe mijlocul cupei, Jimenez a obtinut a 17-a victorie din cariera in European Tour, devenind astfel cel mai varstnic invingator la Openul Frantei de la Paris.

Molinari s-a multumit cu locul secund, dupa un bogey, in timp ce Canizares a ratat complet momentul, terminand cu un triplu-bogeys. Cu toate acestea, spaniolul se poate consola cu obtinerea dreptului de a evolua la The Open Championship, al treilea turneu de Grand Slam al anului, care va fi gazduit la St.Andrews.

Detinator al titlului si lider dupa primele trei runde, germanul Martin Kaymer a incheiat la egalitate cu alti jucatori in pozitia a sasea, pierzand contacul cu fruntea ierarhiei dupa dublu-bogeys la cupele 15 si 18.

Pentru succesul de la Paris, Jimenez va fi recompesant cu un cec in valoare de 500.000 de euro.

Circuitul profesionist european programeaza saptamana viitoare, in intervalul 8-11 iulie, puternicul Open al Scotiei de la Loch Lomond Golf Club din Glasgow, premiile totale puse in joc insumand 3 milioane de euro.

Turneul serveste jucatorilor ca o ultima repetitie oficiala inaintea celei de-a 139-a editii a Open Championship, turneu cunoscut si sub denumirea de Marele Slem Britanic.

Onlinesport: Dumitru Stircu


Miguel Angel Jimenez si-a adjudecat Openul Frantei in playoff