Golf

Mickelson revine in forta la US Open. Woods inca departe de forma care l-a consacrat

Ziua secunda a celei de-a 110-a editii a US Open Championship de la Pebble Beach a stat sub semnul revenirii jucatorului american Phil Mickelson, numarul doi mondial reusind sa urce in partea superioara a clasamentului dupa cel mai bun parcurs dintre toti concurentii.

Campionul de la Masters a inceput turneul dezamagitor, cu un 75 la 4 peste par, dar vineri Mickelson a jucat cu adevarat la potential maxim, acoperind selectivul traseu de la Pebble Beach cu 66 lovituri la 5 sub par.

Cu sase birdies si un singur bogeys, Mickelson se plaseaza ideal la jumatatea turneului, la doar doua lovituri in urma liderului Graeme McDowell.

Nord-irlandezul a reusit un 68 la 3 sub par, dupa sase birdies si trei bogeys. Invingator in urma cu doua saptamani la Openul Galez, McDowell are o misiune grea in urmatoarele runde, in imediata sa apropiere clasandu-se jucatori precum Phil Mickelson, Ernie Els, Ryo Ishikawa sau Dustin Johnson.

Din calculele pentru victorie nu trebuie scos nici liderul mondial Tiger Woods, desi acesta ocupa doar locul 25 la egalitate cu alti jucatori. Woods se afla la 4 peste par dupa o runda secunda incheiata cu 72 lovituri (+1).

Trei birdies (la cupele 7, 11, 14), dar si patru bogeys (la cupele 2,3, 12, 17) il plaseaza pe fostul triplu invingator intr-o companie selecta alaturi de Vijay Singh, jucator de asemenea aflat la 4 peste par.

Surprizele nu au intarziat sa apara, printre jucatorii care nu au reusit sa atinga Cut-ul (n.a. - adica sa termine in top 60 sau la zece lovituri in urma liderului) numarandu-se Miguel Angel Jimenez, Trevor Immelman, Geoff Ogilvy, Rory McIlroy, Rory Sabbatini sau Francesco Molinari.

Onlinesport: Dumitru Stircu

Sursa foto: flickr.com



Mickelson revine in forta la US Open. Woods inca departe de forma care l-a consacrat