Golf

Tim Clark, victorie nesperata la The Players

Intr-o runda finala in care intreaga atentie a fost atintita asupra liderilor Lee Westwood si Robert Allenby, sud-africanul Tim Clark a revenit puternic din spate si, cu 67 bogey free, a obtinut prima victorie in PGA TOUR dupa 206 de turnee fara succes. Desi a abandonat in runda finala, dupa doar sase cupe, din cauza unor probleme la gat, Tiger Woods isi pastreaza prima pozitie in clasamentul mondial.
Jucatorul de 34 ani originar din Durban a reusit sa treaca de 26 cupe fara un bogey pe traseul Sawgrass din Ponte Vedra Beach (Florida), pentru a incheia in final la 16 sub par, cu o lovitura in fata australianului Robert Allenby.

Dupa un prim birdie la cupa a 7-a, Clark a avut o evolutie incantatoare la urmatoarele cinci cupe, unde a reusit patru birdies la rand, urcand la sefia turneului.

Finalul a fost strans, Allenby ratand platyoff-ul la spectaculoasa cupa a 17-a, par 3 peste apa, jucatorul de la Antipozi fiind la mai putin de un centimetru de un birdie care l-ar fi adus la egalitate cu Clark.

Americanul Lucas Glover a incheiat turneul pe pozitia a treia, la doua lovituri de invingator, in timp ce englezul Lee Westwood a terminat la 12 sub par, dupa o runda finala de 74 lovituri.

Presiunea si-a spus din nou cuvantul asupra celui mai valoros jucator european al momentului, Westwood avand un parcurs similar cu cel din ultima runda a Mastersului de la Augusta.

Lider cu un avans de o lovitura in fata lui Allenby, jucatorul de pe Batranul Continent nu a reusit decat doua birdies in prima parte a traseului, pentru a ceda initiativa dupa un bogey la dificila cupa 14. Westwood a iesit complet din calculele victoriei la a 17-a, unde a trimis mingea in apa cu lovitura de distanta.

Aflat la 4 sub par dupa primele trei runde, liderul mondial Tiger Woods a abandonat turneul dupa primele sase lovituri ale rundei decisive, acuzand dureri in zona cervicala.

In momentul retragerii Woods coborase la 2 sub par, dupa doua bogeys la cupele 3 si 5. Americanul a trecut prin centrul medical pentru 25 minute, dupa care s-a urcat in masina personala si a plecat spre resedinta din Orlando.

Chiar si in aceste conditii americanul isi pastreaza prima pozitie in clasamentul mondial, dupa ce Phil Mickelson nu a reusit decat sa termine la egalitate pe locul 17, cu 7 sub par, dupa o runda finala ratata (74 lovituri).

Ininvgatorul Tim Clark s-a ales in urma succesului de la The Players cu 600 puncte in clasamentul Cupei FedEx si cu un premiu in valoare de 1.71 milioane de dolari.

Pentru sud-african a fost prima victorie in PGA Tour si a patra in cariera, dupa cele trei reusite din European Tour. Ultimul succes al lui Clark data din 7 iulie 2005, cand s-a impus in Openul Scotiei.

Victoria de la The Players i-a adus jucatorului sud-african o urcare de 20 de pozitii in clasamentul mondial, ocupand in aceasta saptamana locul 20.

Circuitul PGA Tour programeaza in intervalul 13-16 mai Openul Texasului la San Antonio, turneu dotat cu premii totale in valoare de 6.1 milioane de dolari si unde Zach Johnson este detinator al titlului.

Onlinesport: Dumitru Stircu


Tim Clark, victorie nesperata la The Players