Golf

Americanul Bohn a obtinut a doua victorie in PGA Tour

Jucatorul american Jason Bohn a triumfat, duminica, la Zurich Classic of New Orleans, turneu desfasurat in circuitul PGA Tour la Avondale, Louisiana, cu premii totale in valoare de 6.2 milioane dolari.
Bohn, 37 ani, a incheiat runda finala la 67, 5 sub par, la general terminand la 18 sub par, dupa un total de 270 lovituri. Americanul a izbutit trei birdies la ultimele patru cupe.

La doua lovituri in spate s-a clasat Jeff Overton, podiumul fiind completat de un alt american, Troy Merritt, care a terminat traseul la 14 sub par.

Pentru Bohn este a doua victorie din cariera si prima dupa cinci ani, precedenta fiind obtinuta in 2005 la B.C. Open.

Bohn va incasa dupa acest succes in cec important de 1.152.000 dolari, dupa ce in primele opt turnee la care a participat in acest an a strans doar aproape 400.000 dolari.

Altfel, australianul Marcus Fraser a obtinut victoria la Ballantine's Championship, turneu din circuitul European Tour desfasurat pe traseul clubului de golf Pinx de pe insula sud-coreeana Jeju.

In varsta de 31 ani, Fraser s-a impus cu un avans de patru lovituri in fata nord-irlandezului Gareth Maybin, care a impartit pozitia secunda cu un alt australian, Brett Rumford.

Pentru Fraser este a doar a doua victorie in circuitul European Tour si prima dupa sapte ani, mai precis de la castigarea Openului Rusiei in 2003.

Favoritii Ernie Els si Tongchai Jaidee au incheiat, la egalitate, pe locul 9, la nu mai putin de sapte lovituri in spatele lui Fraser.

In aceasta saptamana PGA Tour programeaza Quail Hollow Championship, turneu de 6.5 milioane dolari care se va desfasurat in Charlotte, Carolina de Nord.

Printre competitori si-a anuntat prezenta si liderul mondial Tiger Woods, care revine astfel in circuit dupa Mastersul de la Augusta. De asemenea va participa si Phil Mickelson, ultimul campion de la Masters.

Turneul din Carolina de Nord este ultimul inaintea The Players Championship, considerat ca fiind al cincilea Grand Slam din calendarul competitional.

Dupa doua opriri in Orientul Indepartat, in China si Coreea de Sud, circuitul European Tour revine in aceasta saptamana pe Batranul Continent, Clubul Regal de Golf din Sevilla gazduind Openul Spaniei, turneu dotat cu premii in valoare de 2 milioane euro.

Onlinesport: Dumitru Stircu


Americanul Bohn a obtinut a doua victorie in PGA Tour