Golf

Phil Mickelson, castigator pentru a treia oara in cariera la Masters

Americanul Phil Mickelson si-a trecut, duminica, in palmares al treilea titlu la Masters din cariera, dupa cele din 2004 si 2006, jucatorul clasat pe locul trei in ierarhia mondiala depasindu-l cu un avans de trei lovituri pe englezul Lee Westwood, cel care a inceput runda finala in avantaj.
In urma succesului din acest an de la Augusta National, Mickelson s-a alaturat unei galerii impresionante de jucatori care au castigat trei sau mai multe titluri la Masters, acestia fiind Jack Nicklaus (6), Arnold Palmer (4), Tiger Woods (4), Jimmy Demaret (3), Sam Snead (3), Gary Player (3) si Nick Faldo (3).

De asemenea, Mickelson a obtinut a 38-a victorie a carierei in PGA TOUR, urcand pe locul 11 intr-un clasament al tuturor timpurilor alaturi de Gene Sarazan.

Aflat la o lovitura in spatele lui Westwood inaintea rundei finale, Mickelson a jucat perfect reusind un traseu curata, fara niciun bogey si cu cinci birdies.

Americanul a incheiat la 67 pentru a treia runda din cele patru programate totalizand 272 lovituri. In varsta de 39 ani, jucatorul originar din San Diego a obtinut a patra victorie intr-un turneu de Mare Slem, dupa cele doua obtinute anterior la Masters si titlul PGA Championship din 2005.

Presiunea si emotiile au avut ultimul cuvant in evoluatia lui Westwood, mandria Angliei si a Europei in acest turneu avand trei bogey si doua birdies la primele noua cupe.

Westwood a revenit cu birdie la a 13-a si a 17-a, reusind sa urce in clasament in fata americanului Anthony Kim (-12) si a sud-coreeanului K.J.Choi (-11), dupa o zi finala terminata la -1 sub par (71).

Liderul mondial Tiger Woods a continuat evolutia oscilanta din zilele precedente, terminand runda cu 69 lovituri si un total de -11, la cinci lovituri in urma invingatorului.

Woods a inceput slab, cu trei bogeys la primele cinci cupe, dupa care s-a redresat cu un eagle la a 7-a si doua birdies la ultimele doua cupe ale primei jumatati a traseului.

In partea a doua au urmat alte doua bogeys, dar si un eagle spectaculos la a 15-a care i-a adus americanului ovatiile la scena deschisa a miilor de spectatori de pe marginea traseului.

Woods a incheiat turneul cu un birdie la a 18-a, totalizand 277 lovituri (68-70-70-69).

Onlinesport: Dumitru Stircu
Foto: flickr


Phil Mickelson, castigator pentru a treia oara in cariera la Masters