Golf

Un nou inceput pentru Tiger Woods la Masters

A 74-a editie a Mastersului de la Augusta National va debuta, joi, pe celebrul traseu construit in 1934 de Bobby Jones si Alistair MacKenzie, printre participanti numarandu-se si numarul unu mondial Tiger Woods.
Cu patru titluri la Masters, cucerite in 1997, 2001, 2002 si 2005, Woods revine in circuitul profesionist dupa o pauza de cinci luni, timp in care a trecut printr-un scandal in viata persoanala.

In pofida absentei indelungate, ultimul turneu la care a participat fiind Mastersul Australiei de la Melbourne in luna noiembrie a anului trecut, Woods ramane cotat printre favoritii la obtinerea victoriei la Augusta.

Woods, 34 ani, a fost repartizat intr-o grupa cu americanul Matt Kuchar si sud-africanul KJ Choi, in primele doua runde ale Mastersului jucatorii fiind repartizati in grupe de cate trei.

"Speram ca aici la Augusta marele nostru campion sa inceapa o viata noua, intr-o maniera pozitiva si constructiva. Woods ne-a dezamagit pe toti. Eroul nostru nu a reprezentat un model pentru copii nostri", a declarat Billy Pane, presedintele clubului Augusta National.

Principalul oponent al numarului unu mondial este Phil Mickelson, invingator la Masters in 2004 si 2006. In forma buna este si sud-africanul Ernie Els, jucator care a incheiat de doua ori pe pozitia secunda si care a castigat in acest an doua turnee in PGA Tour.

Detinator al titlului este argentinianul Angel Cabrera, care in urma cu un an s-a impus dupa un playoff disputat alaturi de Kenny Perry si Chad Campbell.

Traseul de la Augusta National are 18 cupe si o lungime totala de 7.445 yarzi. Cea mai dificila dintre cupe este a 11-a, cu parul stabilit la patru, aceasta deschizand Amen Corner, una dintre cele mai frumoase zone de cupe din intreg circuitul mondial.

Recordul traseului de la Augusta este de 63 lovituri si a fost stabilit in 1986 de Nick Price si Greg Norman.

Doar trei jucatori au reusit in istorie sa-si apere titlul la Masters, acestia fiind Jack Nicklaus (1965-66), Nick Faldo (1989-90) si Tiger Woods (2001-02).

Altfel, italianul inca amator Matteo Manassero isi va face debutul la Masters, devenind la cei 16 ani ai sai cel mai tanar jucator din istorie prezent pe terenul de la Augusta.

"Intotdeauna am visat sa joc la Masters. Am urmarit turneul la televizor inca de cand aveam patru ani si sunt extrem de emotionat si incantat ca acum sa ma aflu aici in calitate de jucator", a declarat Menassero, jucator care va implini 17 ani pe 19 aprilie.

Menassero va juca intr-o grupa alaturi de englezul Lee Westwood (n.r.-numarul patru mondial) si canadianul Mike Weir (n.r.-castigatorul Mastersului din 2003).

Legendarii jucatori Jack Nicklasu, 70 ani si de sase ori campion, si Arnold Palmer, 80 ani si de patru invingator, vor deschide oficial turneul din acest an la ora locala 7:40 (14:40 ora Romaniei).

Tiger Woods va incepe turneul la ora Romaniei 20:42.

Onlinesport: Dumitru Stircu


Un nou inceput pentru Tiger Woods la Masters