Golf

Els a castigat turneul Arnold Palmer Invitational

Jucatorul sud-african Ernie Els a triumfat, luni, la Arnold Palmer Invitational, turneul din circuitul PGA TOUR dotat cu premii totale in valoare de 6 milioane dolari.
La doar doua saptamani dupa succesul inregistrat la Campionatul Mondial de Golf - CA Championship, Els s-a impus cu un avans de doua lovituri in fata lui Kevin Na si Edoardo Molinari.

Ultima runda a fost terminata de Els la unu sub par, dupa 71 lovituri, sud-africanul totalizand 277 lovituri (-11) dupa cele patru runde ale turneului din Orlando.

Pentru prima data dupa 28 ani turneul cu invitatii Arnold Palmer s-a incheiat luni din cauza conditiilor meteo vitrege, o puternica furtuna lovind duminica statul american Florida.

Els a bifat astfel a 18-a victorie din cariera in circuitul PGA TOUR si a doua in actualul sezon, prin obtinerea celor 500 puncte jucatorul de 40 ani nascut la Johannesburg urcand astfel la conducerea ierarhiei Cupei FedEx, cu un avans de 393 puncte in fata americanului Steve Stricker, numarul doi mondial.

Ultimul jucator din PGA TOUR care a reusit doua victorii consecutive a fost liderul mondial Tiger Woods in 2009, cand s-a impus la Buick Open si la Campionatul Mondial de Golf - Bridgestone Invitational.

Pana la Mastersul de la Augusta, programat intre 8 si 11 aprilie pe terenul complexului Augusta National din statul american Georgia, circuitul continua in aceasta saptamana cu Shell Houston Open, turneu de 5.8 milioane dolari desfasurat la Humble, Texas. Detinator al titlului este englezul Paul Casey, finalist in acest an la Accenture Match Play Championship.

Onlinesport


Els a castigat turneul Arnold Palmer Invitational