Golf

Padraig Harrington a urcat la conducerea Transitions Championship dupa doua runde

Jucatorul irlandez Padraig Harrington a reusit o urcare de 11 pozitii dupa runda secunda a turneului Transitions Championship, desfasurat la Innisbrook, Florida, avand un avans de o lovitura in fata a patru jucatori.
Dupa o prima runda incheiata cu 69 lovituri la 2 sub par, irlandezul de 38 ani a reusit nu mai putin de sapte birdie in runda a doua, patru dintre acestea la primele sapte cupe.

"Sunt capabil sa castig turneul dupa forma pe care am aratat-o pana acum. Nu sunt in forma maxima, dar sunt pe drumul cel bun pentru a atinge varful de performanta", a declarat Harrington la finalul zilei.

Ultimul succes al irlandezului in circuitul PGA TOUR dateaza din 2008, cand s-a impus la PGA Championship de la Oakland Hills.

La doar o lovitura in spatele jucatorului originar din Dublin s-au plasat patru jucatori, printre acestia americanul Jim Furyk, care a pierdut sefia pe care o impartea cu Harrington chiar la ultima cupa a traseului de vineri, terminand cu bogey la a 9-a.

Furyk nu a mai castigat un turneu in PGA TOUR de la Openul Canadei din 2007.

La 7 sub par se mai afla suedezul Carl Petterson dupa o runda de 68 lovituri, acelasi traseu fiind reusit si de Retief Goosen. Dupa o urcare de 19 pozitii, americanul Bubba Watson s-a plasat de asemenea in pozitia secunda, terminand ziua secunda la egalitate cu liderul Harrington (65 lovituri).

Numarul doi mondial si principalul favorit la castigarea turneului din Florida, Steve Stricker se afla la 6 sub par dupa doua runde, la egalitate cu Jeff Maggert si Steve Elkington.

Cel mai bun rezultat al rundei secunde i-a apartinut lui David Toms, care a incheia la 8 sub par 63, cu 11 lovituri mai bine decat in runda inaugurala.

Onlinesport


Padraig Harrington a urcat la conducerea Transitions Championship dupa doua runde