Golf

Omul in roz, Ian Poulter, a castigat primul campionat mondial de golf al sezonului

Intr-o finala suta la suta englezeasca, Ian Poulter l-a invins pe Paul Casey cu un avans de patru lovituri dupa 34 cupe (4&2), castigand astfel in premiera World Golf Championship-Accenture Match Play de la Marana, Arizona (SUA).
In varsta de 34 ani, Poulter a dominat finala cu Casey de la inceput si pana la sfarsit cand, cu doua birdies consecutive, a inchis meciul inaintea ultimelor doua cupe programate.

Imbracat intr-un echipament roz complet, Poulter a facut senzatie pe green-urile clubului Ritz Carlton de la Dove Mountain, o locatie selecta din Arizona care a gazduit pentru al doilea an consecutiv turneului WGC-Accenture Match Play.

Lider cu un avans de patru lovituri dupa 14 cupe, Poulter a pierdut din avansul sau la jumatatea traseului, Casey revenind cu birdie la cupele 15 si 18.

Doua birdie in debutul partii secunde a traseului l-a readus pe Poulter la patru lovituri in fata partenerului sau din finala, Casey nereusind niciodata sa coboare sub doua lovituri.

Dupa sapte paruri consecutive intre cupele 26 si 32, Poulter a fortat decisiv obtinand doua birdie la a 33-a si a 34-a, obtinand cea mai importanta victorie din cariera.

Saptamana din Arizona nu a inceput tocmai fericit pentru jucatorul englez de 34 ani, Poulter fiind nemultumit de cazarea la hotel. Mai intai a acuzat zgomotul, pentru ca la a doua camera primita sa fie reticent din superstitie la numarul 13.

Pana la urma cifra s-a dovedit a fi norocoasa, Poulter plecand acasa cu trofeul "Walter Hagen", numit dupa legendarul jucator care a castigat de patru ori in cariera PGA Championship.

Ian Poulter a jucat in intreg turneul doar 114 lovituri, fiind foarte aproape de recordul stabilit in 2003 de Tiger Woods, liderul mondial al momentului castigand competitia cu 112 lovituri.

Pentru victoria de la WGC-Accenture Match PLay in contul lui Ian Poulter vor intra 1.4 milioane de dolari, acesta fiind cel mai insemnat cec al carierei.

Altfel, in meciul pentru locul trei, columbianul Camilo Villegas l-a invins pe spaniolul Sergio Garcia  cu un avans de cinci lovituri inaintea ultimelor patru cupe (5&4) din totalul de 18 programate.

In noul clasament mondial dat publicitatii, Ian Poulter a urcat pe cinci, dupa un salt de sase locuri, pe pozitia a sasea ajungand finalistul Paul Casey. Lider se mentine in continuare Tiger Woods.

Onlinesport: Dumitru Stircu
Foto: AFP / Mediafax Foto


Omul in roz, Ian Poulter, a castigat primul campionat mondial de golf al sezonului