Golf

Dustin Johnson a inceput cu dreptul apararea titlului la Pebble

Jucatorul american Dustin Johnson a incheiat in fruntea ierarhiei prima runda a turneului AT&T Pebble Beach National Pro-Am din cadrul PGA Tour.
In varsta de 25 ani, Johnson, castiagtor in urma cu un an pe traseul californian de la Pebble Beach, a reusit nu mai putin de cinci birdie la rand in finalul traseului, terminand astfel runda inaugurala cu 64 lovituri la 8 sub par.

Johnson a inceput concursul neconvingator, cu patru birdie si doua bogey la primele noua cupe jucate, dupa care s-a redresat trecandu-si in cont sase birdie la urmatoarele noua cupe.

Pe locul secund au incheiat runda, la egalitate, americanul J.B.Holmes si sud-coreeanul K.J.Choi, ambii jucatori terminand cu 65 lovituri la 7 sub par.

Americanul Charley Hoffman s-a pozitionat pe locul patru, la 6 sub par dupa 64 lovituri, fiind urmat de alti 12 jucatori care au incheiat ziua la -5, printre acestia regasindu-l si pe celebrul fijian Vijay Singh.

Turneul AT&T Pebble Beach National Pro-Am este dotat cu premii totale in valoare de 6.1 milioane dolari, invingatorul urmand a primi 1.08 milioane dolari.

Realizat in 1919 de Jack Neville si Douglas Grant, traseul de la Pebble Beach este unul dintre cele mai spectaculoase din circuitul PGA, fiind clasat pe locul 21 intr-o ierarhie a traseelor dificile.

Traseul de la Pebble Beach va gazdui si editia din acest an a U.S. Open Championships intre 17 si 20 iunie.

Onlinesport: Dumitru Stircu


Dustin Johnson a inceput cu dreptul apararea titlului la Pebble