Ciclism

Victorie de etapa si tricou galben pentru croatul Kvasina in Turul Romaniei

Schimbare de lider in Turul ciclist al Romaniei dupa etapa a 5-a care i-a revenit croatului Matija Kvasina de la echipa Tusnad Cycling Team. Pe doi s-a clasat Andrei Nechita din echipa nationala a Romaniei.
Desfasurata pe distanta a 161 de kilometri intre localitatile Siret si Suceava, etapa a 5-a din Turul Romaniei a fost acoperita de plutonul format din 72 de rutieri in 3 ore, 46 de minute si 12 secunde.

Grecul Ioannis Tamouridis, rutier care a purtat tricoul galben dupa prologul de la Mamaia, a pierdut 4 minute si 29 de secunde in fata grupului format din Kvasina si Nechita.

Etapa s-a rupt practic dupa sprintul intermediar de la Gura Humorului, cu 30 de kilometri inaintea finalului, cand Nechita si Kvasina au inasprit ritmul pe fata plutonului pentru a-l indeparta pe liderul la general.

Prima parte a etapei a fost marcata de doua catarari de categoria A, la Ciumarna si Sadova, ambele revenind unor rutieri ucraineni. Artiom Topciarnuk a castigat pe Ciumarna, iar Anatoli Pahtusov a trecut primul la Sadova consolidandu-si prima pozitie in clasamentul tricoului verde al cataratorilor.

Mihai Grosu din echipa nationala a Romaniei a trecut primul la sprintul intermediar de la Campulung Moldovenesc.

Croatul Kvasina conduce in clasamentul general cu doua secunde in fata lui Nechita, pe locul trei aflandu-se ucraineanul Maksim Vasiliev la o distanta 19 secunde.

A 49-a editie a Turuluiu ciclist al Romaniei continua, miercuri, cu etapa a sasea, o mansa de 167 de kilometri intre Reghin si Targu Mures. In prima parte a zilei rutierii vor face trecere de la Suceava la Lunca Largului.

Onlinesport: Dumitru Stircu


Victorie de etapa si tricou galben pentru croatul Kvasina in Turul Romaniei