Ciclism

Cadel Evans castiga Cariteriul International dupa o evolutie solida pe catarare. Boonen e leu in Flandra

Australianul Cadel Evans si-a trecut in palmares, duminica, editia din acest an a Criteriului International, cursa desfasurata in Corsica pe durata a doua zile.
Victoria obtinuta sambata la contratimpul individual si prezenta solida, duminica, pe Col de l'Ospedalle, i-au asigurat rutierului de la BMC primul succes important din 2012.

Cu tricoul galben pe umeri Evans a controlat grupul favoritilor pe catararea finala a etapei decisive de duminica si a raspuns la atacurile initiate de Igor Anton si Rinaldo Nocentini.

In cele din urma patru rutieri s-au desprins de restul competitorilor, iar francezul Pierrick Fedrigo s-a impus la sprint in fata lui Jean-Christophe Peraud (Ag2r), Christopher Froome (Sky) si Cadel Evans (BMC).

Locul patru obtinut de Evans i-a fost de ajuns australianului pentru a se impune cu un avans de opt secunde la general in fata lui Fedrigo. Michael Rogers de la Sky a completat podiumul.

Boonen este leu in Flandra

Belgianul Tom Boonen este de neoprit in cursele de o zi care pregatesc Turul Flandrei din acest an. La doua zile de la succesul la sprint din E3 Prijs Harelbeke, cand l-a depasit cu un varf de roata pe Oscar Freire, liderul echipei Omega Pharma-Quick Step s-a impus in Gent-Wevelgem.

De aceasta data Boonen l-a depasit pe slovacul Peter Sagan (Liquigas) si pe danezul Matti Breschel (Rabobank).

Pentru Boonen a fost a doua victorie consecutiva in Gent-Wevelgem si a doua dubla E3 Prijs-Gent/Wevelgem din cariera dupa cea reusita in 2004.

Albasini, victorie la general in Turul Cataluniei

Elvetianul Michael Albasini a incheiat victorios Turul Cataluniei, cursa pe care a condus-o inca din prima etapa. Rutierul de la GreenEdge s-a impus in final pentru un minut si jumatate in fata lui Samuel Sanchez (Euskaltel). Podiumul a fost completat de belgianul Jurgen Van Den Broeck (Lotto).

Ultima etapa a cursei i-a revenit la sprint francezului Julien Simon de la Saur-Sojasun, care i-a depasit pe Francesco Gavazzi (Astana) si Damiano Cunego (Lampre).

Onlinesport: Dumitru Stircu


Cadel Evans castiga Cariteriul International dupa o evolutie solida pe catarare. Boonen e leu in Flandra