Ciclism

Ullrich isi recunoaste vinovatia si legaturile cu medicul Fuentes

Fostul ciclist german Jan Ullrich, suspendat de TAS doi ani pentru implicarea in Operatiunea Puerto de dopaj sangvin, a declarat intr-o postare pe site-ul personal ca regreta legaturile pe care le-a avut cu medicul spaniol Eufemiano Fuentes, cel care a pus la punct vasta retea de dopaj.
“Confirm ca am avut legaturi cu Fuentes si recunosc ca a fost o mare greseala din partea mea. Pentru comportamentul pe care l-am avut vreau sa-mi cer scuze public tuturor. Imi pare rau. Uitandu-ma in urma, as fi vrut sa iau alte decizii importante in diferite situatii din cariera mea”, a scris Ullrich.

Castigatorul Turului Frantei din 1997 a mai opinat ca accepta sanctiunea impusa de TAS: “Accept aceasta decizie si nu pentru ca sunt de acord cu toate punctele care o motiveaza, ci pentru ca vreau sa se termine definitiv cu aceasta problema”.

Rutierul german acum in varsta de 38 de ani a mai recunoscut ca presiunea pentru castigarea unui nou Tur al Frantei a fost uriasa in 2006.

“Toata lumea isi dorea din partea mea obtinerea unui nou succes in Turul Frantei, in special dupa ce Lance Armstrong se retrasese din activitate”, a mai adaugat Ullrich.

Implicat in cazul de dopaj Fuentes care a zdruncinat plutonul profesionist chiar inaintea Turului Frantei din 2006, Ullrich a fost suspendat la vremea respectiva de echipa sa T-Mobile, dupa care un an mai tarziu, in februarie 2007, si-a anuntat definitiv retragerea din activitate.

In acelasi an o proba ADN a facut legatura intre Ullrich si mai multe pungi de sange confiscate de politia spaniola in timpul raziilor efectuate la locuinta lui Eufemiano Fuentes.

Licentiat in Elvetia, Ullrich a scapat intr-o prima faza nesanctionat dupa ce Comitetul Olimpic din aceasta tara a inchis cazul. UCI si WADA au facut apel la TAS, iar organismul de la Lausanne l-a suspendat pe german incepand cu 22 august 2011 vreme de doi ani.

Onlinesport


Ullrich isi recunoaste vinovatia si legaturile cu medicul Fuentes