Ciclism

Greipel, victorie la fotografie in fata lui Petacchi

Sezonul de ciclism a debutat oficial, marti, sub soarele Australiei cu prima etapa din Turul Down Under. Germanul Andre Greipel a obtinut victoria la sprint in fata veteranului italian Alessandro Petacchi.
Ajuns la echipa Lotto-Belisol, rezultata dupa despartirea de Omega Pharma, Greipel s-a impus la sprint in fata lui Petacchi si a bielorusului Yauheni Hautarovich (FDJ-Bigmat).

"Am fost norocos sa castig astazi. Cu 800 de metri inaintea finalului a avut loc o cazatura masiva in pluton, iar eu am pierdut aproximativ 15 pozitii dupa ce m-am atins cu pedala de un alt concurent. Am reusit sa refac diferenta, dupa care Petacchi a venit din stanga spre dreapta fara sa-i pese de un eventual acrosaj", a povestit Greipel dupa etapa.

Ciclistul german a imbracat tricoul de lider al cursei si va incepe etapa secunda de miercuri cu un avans de zece secunde in fata lui Petacchi gratie bonificatiei care se acorda invingatorului de etapa.

Desfasurata pe un traseu in lungime de 149 de kilometri, etapa inaugurala a Turului Down Under a fost marcata de evadarea la kilometrul 6 a patru ciclisti, Rohan Dennis (UniSA), Marcello Pavarin (Vacansoleil-DCM), Martin Kohler (BMC) si Eduard Vorganov (Katusha).

Cei patru si-au construit un ecart care a depasit 11 minute inainte ca plutonul sa reactioneze. Echipele Sky, GreenEdge si Lotto-Belisol si-au asumat trena plutonului in urmarirea evadatilor, iar cu 25 de borne inaintea finalului aventura fugarilor era aproape incheiata.

O cazatura in ultimul kilometru a creat haos in pluton, iar Petacchi a incercat sa profite de degringolada care a cuprins fruntea grupului masiv de rutieri.

Italianul nu a avut forta de a-si duce pana la final sprintul si s-a vazut depasit chiar pe linia de sosire de un Greipel in forma buna.

Onlinesport


Greipel, victorie la fotografie in fata lui Petacchi